Ville Valo z novim EP-jem ‘Gothica Fennica Vol. 1’

Bo Ville Valo tudi s samostojno kariero tako uspešen?
Bo Ville Valo tudi s samostojno kariero tako uspešen?

Ville Valo, nekdanja gonilna sila priljubljene finske gothic rock zasedbe HIM se vrača na glasbeno sceno z novim EP-jem.

Ponudil je tri nove skladbe

Ville Valo je te dni izdal EP z naslovom ‘Gothica Fennica Vol. 1‘, na njem pa so tri skladbe ‘Salute The Sanguine‘, ‘Run Away From The Sun‘, ‘Saturnine Saturnalia‘, glasba pa je precej podobna tisti, ki so jo nekoč ustvarjali HIM. Valo pa tokrat ustvarja pod vzdevkom V.V..

HIM so z delovanjem začeli leta 1991, zaključili pa leta 2017 s poslovilno turnejo, na sceni pa so bili prisotni 26 let. V skupini sta polege Valota na začetku bila še kitarist Mikko ‘Linde’ Lindström in basist Mikko ‘Migé’ Paananen. HIM so med drugim v svetu metala razvili tudi nov glasbeni žanr t.i. love metal. Leta 2015 so se razšli z bobnarjem Mikom Kristianom Karppinenom, namesto njega pa je v skupino prišel Jukka ‘Kosmo’ Kröger. Leta 2017 pa je skupina dokončno razpadla.

Ville Valo pa ves ta čas ni počival. Skupaj z legendarnim kitaristom Esom Pulliainenom sta posnela album, ki je temeljil na skladbah pokojnega finskega pevca Raulija ‘Badding’ Somerjokija. Februarja lani sta tako izdala album in se odpravila na kratko turnejo. Zdaj pa pot očitno nadaljuje samostojno.