Vatra to soboto na Orto Festu

Skupina Vatra (FOTO: Mare Milin)
Skupina Vatra (FOTO: Mare Milin)

Skupina Vatra s frontmanom in avtorjem Ivanom Dečakom je na Hrvaškem dosegla malodane kultni status. Do letošnjega leta so objavili že devet albumov, osvojili številne nagrade Porin, v pripravi pa je deseti album – luč sveta bo ugledal tekom letošnjega leta. Njihove pesmi so zelo dobro poznane hrvaški javnosti: pesmi ‘Tremolo‘, ‘Anđeo s greškom‘, ‘Sputnik‘, ‘Ima li budnih‘, ‘Igle‘, ‘Prekid programa‘, ‘Saturn‘ idr. so stalnica na radijskih postajah. Konec minulega leta so Vatra nastopili pred nastopom Bajage v Hali Tivoli, v poletju 2018 pa so navdušili na festivalu Trnfest.

 

Tokrat bodo nastopili na 20. OrtoFestu

Vatra je doživela uspeh že s prvim albumom, ‘Između nas‘, ki so ga izdali leta 1999, kmalu so zasloveli tudi kot odličen live band. Njihov prvi akustični koncert v dvorani Vatroslava Lisinskega v Zagrebu leta 2016 je bil razprodan, to je bil uspešen zaključek glasbenega leta in začetek polnoletnosti skupine ter uvertura v še eno novo uspešno leto. Skupina Vatra se je leta 2017 vrnila v zagrebško Tvornico kulture, kjer so po treh letih zopet odigrali intimen klubski koncert v dveh delih. Prvo noč je bil to akustični koncert, drugo noč koncert v električni verziji.

Skupina Vatra je na hrvaških tleh dosegla vse stopničke – igrali so v manjših in večjih klubih, za njimi so mnogi razprodani in uspešni koncerti, so nosilci uspešnih hitov, lansko leto pa so v glasbeni življenjepis dodali še nov dosežek – glasbeno sodelovanje z Massimom, ki so ga radijske postaje širom Hrvaške zelo dobro sprejele že v prvih dneh predvajanja.

KDO: Vatra
KDAJ: sobota, 30. marec 2019 ob 21. uri
KJE: Orto bar, Ljubljana, Slovenija
VSTOPNICE lahko kupite TUKAJ.