Vatra 19. novembra v Orto baru

Skupina Vatra (FOTO: osebni arhiv izvajalca)
Skupina Vatra (FOTO: osebni arhiv izvajalca)

Skupina Vatra s frontmanom in avtorjem Ivanom Dečakom je na Hrvaškem dosegla malodane kultni status.

Skupina Vatra ima bogato zgodovino

Do letošnjega leta so objavili že deset albumov, osvojili številne nagrade Porin, v pripravi pa je že enajsti studijski album. Njihove pesmi so zelo dobro poznane hrvaški javnosti, dobro jih poznajo tudi ljubitelji slovenske glasbe: ‘Tremolo (feat Damir Urban)’,’Tango’, ‘Nama se nikad ne žuri’, ‘Anđeo s greškom’, ‘Sputnik’, ‘Ima li budnih’, ‘Igle’, ‘Prekid programa’, ‘Saturn’ idr. so sicer stalnica na hrvaških radijskih postajah.

Vatra je doživela uspeh že s prvim albumom, ‘Između nas‘, ki so ga izdali leta 1999, kmalu so zasloveli tudi kot odličen live band. Njihov prvi akustični koncert v dvorani Vatroslava Lisinskega v Zagrebu leta 2016 je bil razprodan, to je bil uspešen zaključek glasbenega leta in začetek polnoletnosti skupine ter uvertura v še eno novo uspešno leto. Skupina Vatra se je leta 2017 vrnila v zagrebško Tvornico kulture, kjer so po treh letih zopet odigrali intimen klubski koncert v dveh delih. Prvo noč je bil to akustični koncert, drugo noč koncert v električni verziji.

Skupina Vatra je na hrvaških tleh dosegla vse stopničke – igrali so v manjših in večjih klubih, za njimi so mnogi razprodani in uspešni koncerti, so nosilci uspešnih hitov. Po singlih ‘Sva naša ljeta, ‘Carstvo sunca’, ‘Vidi kako se smiješ’, ‘Nova godina nije se dogodila’, ‘Rum na usnama” (ft. Božo Vrećo),’ sledi snovanje 11. albuma, v jesenskem času pa so tudi zakoličili turnejo po regiji.

V Ljubljani so nastopili leta 2018, v Hali Tivoli, kot gostje skupine Bajaga, za sabo pa imajo tudi uspešne nastope na Trnfestu ter med slovenskim občinstvom zelo dobro sprejet koncert v okviru Orto festa (2019).

Po delovnem poletju Vatra nadaljuje s koncertnimi aktivnostmi. Med drugim bodo 19. novembra nastopili v Orto baru.

KONCERTNI DATUMI:
22.09. ZAGREB
24.09. BJELOVAR
01.10. OPATIJA
27.10. BEOGRAD
28.10. NOVI SAD
19.11. LJUBLJANA
10.12. FARKAŠEVAC