V Teksasu koncerti v polnem obsegu in brez obveznih mask

Kdaj se bodo vrnili koncerti v Sloveniji? (Foto: www.freepik.com)
Kdaj se bodo vrnili koncerti v Sloveniji? (Foto: www.freepik.com)

V Teksasu in Mississippiju bodo odpravili obvezno nošenje mask, povečali pa bodo tudi zmogljivost vseh podjetij v državi na 100%. To pomeni, da bodo družabna srečanja, tudi na športnih stadionih, koncertnih dvoranah in drugih velikih prizoriščih, v Teksasu in Mississippiju dovoljena brez kakršnih koli omejitev.

Od 10. marca bodo koncertne dvorane spet lahko polne in obiskovalci brez mask

Od 10. marca se bodo vsa podjetja v Teksasu prvič po skoraj enem letu lahko odprla s polno zmogljivostjo. Podjetja lahko še vedno omejujejo zmogljivosti ali izvajajo dodatne varnostne protokole po lastni presoji.

Guverner Greg Abbott je ob tem povedal: ‘Z medicinskim napredkom cepiv in terapevtskih zdravil s protitelesi ima Teksas zdaj orodja za zaščito Teksašanov pred virusom. S popolnim odprtjem Teksasa moramo zdaj narediti več za obnovo in preživetje.’

Dodal je še: ‘Da ne bo pomote, Covid-19 ni izginil, a zaradi cepljenja, zmanjšanih hospitalizacij in varnih praks je razvidno, da v Teksasu odloki niso več potrebni. Današnja napoved ne opušča varnih praks, ki so jih Teksašani obvladali v zadnjem letu. Namesto tega je opomnik, da ima vsakdo svojo vlogo pri svoji osebni varnosti in varnosti drugih. S tem izvršnim ukazom zagotavljamo, da imajo vsa podjetja in družine v Teksasu svobodo, da sami določajo svojo usodo.’

Več kot 3,5 milijona Teksašanov je prejelo vsaj en odmerek cepiva proti Covid-19. 1,8 milijona pa je cepljeno v celoti, kar pomeni, da je delno cepljenega 14,1% prebivalstva, v celoti pa 7,6% prebivalstva.