V Seattlu bo kip posvečen pokojnemu Chrisu Cornellu

Chris Cornell (FOTO: YouTube)
Chris Cornell (FOTO: YouTube)

18. maja lani je svet pretresla žalostna novica o smrti pevca Chrisa Cornella. Prav njemu v spomin pa je njegova žena Vicky v mestu Seattle dala izdelati bronasti kip, katerega otvoritev bo uradno konec prihodnjega meseca.

Na spletu že zaokrožile prve fotografije bronastega kipa

Zahvaljujoč TMZ-ju pa se je na spletu že pojavila prva fotografija podobe kipa v čast pokojnemu pevcu skupin Soundgarden in Audioslave Chrisa Cornella.

Žena Vicky je za izdelavo skulpture najela umetnika Nicka Marra, množici pa bo uradno predstavljen 29. avgusta na javni prireditvi.

O samem projektu pa je Vicky za Seattle Times dejala: ‘Kljub temu, da je Chrisova glasba dotaknila življenja številnih ljudi po svetu, ni boljšega kraja od Seattla, ki bi ponazarjala čast in ljubezen do zgodovine glasbe. Seattle je edinstveni kraj popularne glasbe, s trajnim simbolom ljubljenega glasbenika, očeta in moža.’

Dodala je še: ‘Najini otroci in jaz smo globoko hvaležni za vso nenehno ljubezen, sočutje in podporo in to je naše darilo za muzej pop kulture (Museum Of Pop Culture) in Seattle – naše darilo v zahvalo tesno povezani skupnosti, ki mu je vedno dajala zagon.’

Direktor muzeja The Museum Of Pop Culture Jasen Emmons pa je za to darilo neizmerno hvaležen in se čuti počaščenega.