V mestu nov spletni radio: Basement

V Črnučah se je pred kratkim vzpostavil nov spletni radio, ki ga podpira mladinski center – Mladi Zmaji. Radio Basement je zaenkrat še zgolj na spletu brez frekvence, deluje na principu podcasta, na njihovi spletni strani pa lahko poslušate najrazličnejše v naprej pripravljene radijske oddaje. 

Radio Basement je internetni medij za poročanje, angažiranje in dialog, kjer mladi soustvarjajo odprto in strpno družbo. Vodi ga radijska ekipa, ki ustvarja kvalitetno vsebino, s katero naslavlja prav mlade. Aktivno gojijo kulturo v najširšem pomenu besede. Obravnavajo ključne teme, relevantne za skupnost in posameznika. Na sproščen način osveščajo, izobražujejo, zabavajo in podajajo verodostojne informacije, ki jih je v prenasičenosti medijev težko izluščiti.

Z  aktivacijo mladih naslavljajo družbene tematike in spodbujajo njihovo angažiranost, ki je iztočnica za poglobljeno razmišljanje. Z odprto miselnostjo tvorijo skupnost solidarnih mladih. Medijski prostor odpirajo kvalitetni glasbi in dialogu.

ŠTIRI VRSTE RADIJSKIH ODDAJ

V glasbeni oddaji Feršterkeraj lahko slišite mlade slovenske glasbenike v pogovorih z Urško Kleindienst.

V oddaji Kje je tu most? Miša Močilnikar in Nika Pušlar poglobljeno razmišljata o kulturi na podlagi medijskih tekstov in filmov.

Politična  oddaja Kampanja XY odgovarja na na videz preprosta vprašanja: kaj je politika, kdo je politika, zakaj je politika kam se vtika politika. Sprašuje in odgovarja Mojca Jevšek.

Študentenfutr je oddaja namenjena mladim na študijski poti, kjer Ana Hladnik in Urška Selaković svetujeta in pripovedujeta zgodbe, iščeta informacije in rešetata vse plati študentskega življenja.

Radio Basement najdete TUKAJ.


Projekt Radio Basement je nastal pod okriljem mladinskega centra Črnuče, kjer trenutno delujejo. S podporo Javnega zavoda Mladi Zmaji je lahko ta nora ideja postala resničnost.