V Ljubljano prihaja irska kraljica avantgarde Róisín Murphy

Predstavila bo nove pesmi s projekta All My Dreams

Na oder Kurzschlussa 26. septembra prihaja elektro-pop diva Róisín Murphy. Irska kraljica avantgarde je zaslovela v dvojcu Moloko konec devetdesetih. V začetku tisočletja je krenila na samostojno pot in posnela štiri albume. OverpoweredYou Know Me BetterLet Me Know so zgolj nekatere izmed uspešnic iz njenega bogatega samostojnega glasbenega opusa. V Ljubljano prihaja tretjič. Predstavila bo uspešnice s projekta All My Dreams in z vrhunskimi glasbeniki poskrbela za odlično Kurzschluss LIVE! doživetje. Vstopnice so že na voljo na prodajnih mestih Eventim.  

Tekom let je Róisín razvila prepoznaven in igriv zvok. Žanrsko se ne omejuje in pogumno poskrbi za majhna glasbena presenečenja, ki njenemu zvoku zmeraj dodajo neko novo noto. V njeni glasbi najdemo primesi popa, house, disca, ki se spogledujejo z elektroniko in plesnimi ritmi. Ostaja ena redkih ženskih glasbenih umetnic, ki ne odstopa od sebi lastnega zvoka in glasbenega izraza. Če temu pridamo še dovršen odrski nastop in prezenco lahko trdimo, da je Róisín ena najbolj neustrašno izvirnih umetnic današnjega časa.

 Od dua Moloko do glasbenega fenomena Róisín Murphy

Na radar svetovne glasbene scene je Róisín Murphy v devetdesetih letih umestilo delovanje v dvojcu Moloko. S producentom Markom Brydonom sta ustvarila uspešnice, kot so Sing It Back, The Time Is Now, Forever More in mnoge druge. V začetku novega tisočletja je krenila na samostojno glasbeno pot. Največji uspeh je požel njen drugi solo album Overpowered. Številna sodelovanja z vrhunskimi producenti, kot sta Matthew Herbert, Maurice Fulton in DJ Koze, so Róisín prinesla nominacijo za nagrado Mercury Music in nominacijo za nagrado Ireland’s Choice Music Prize.

Leta 2018 je v sodelovanju s producentom Mauricem Fultonom izdala osem originalnih skladb in jih poimenovala All My Dreams/Innocence. ‘’Na koncu se vse vrti okoli plesa – mojega načina plesa. Rada plešem v nizki preži in v funky maniri, kar mi dovoljuje, da malo izgubim nadzor. Maurice je svoje življenje posvetil glasbi in plesu. Njegove izkušnje so dragocene in glasbeno znanje nesporno. Popolnoma sem se mu prepustila in v naredila vse, kar je od mene produkcijsko zahteval,’’ je o sodelovanju in ustvarjanju z Fultonom dejala Róisín Murphy. 

V vseh osmih originalnih pesmih lahko najdete izjemno intenzivna besedila, ki so  raziskovalna in se poslušalca dotaknejo na neposredni plesni ravni. Nove skladbe bo predstavila tudi v Ljubljani in jih podkrepila z zanimivim odrskim nastopom, drznimi kostumi in energijo, ki jo lahko začuti vsak njen poslušalec.