V Kinu Šiška podelili sklad kulturni evro; zadovoljni Koala Voice

Glasbena skupina Koala Voice je prejemnica sredstev sklada Kulturni evro, zbranih v letu 2018, ki jih podeljuje Center urbane kulture Kino Šiška. Koala Voice bodo za sofinanciranje večdnevne mednarodne turneje prejeli 7.748 EUR.

Koala Voice (Foto: Sasa Huzjak)

Peta izvedba izbora projektov mladih ustvarjalcev, ki jim Kino Šiška podeli sredstva v višini enoletnega prihodka v sklad Kulturni evro, je bila namenjena (so)financiranju mednarodne večdnevne glasbene turneje. Na objavljeno javno povabilo za zbiranje predlogov se je odzvalo 26 glasbenih ustvarjalcev iz cele Slovenije. Med njimi je tričlanska komisija v sestavi Nik Drozg, predstavnik Kina Šiška, Miran Rusjan, vodja založbe Moonlee, in Jernej Sobočan, predstavnik medijev, na podlagi prijave in opravljenih razgovorov s kandidati v ožjem izboru izbrala glasbene izvajalce Koala Voice.

Obrazložitev komisije: “Komisija Kulturni evro namenja Koala Voice. Skupini, ki med prijavljenimi izstopa po mednarodni aktivnosti v preteklosti in tudi po načrtih za leto 2019. Gre za bend, ki je v preteklosti odigral večje število mednarodnih koncertov in festivalov (ne samo showcase dogodkov), si je že zgradil mrežo sledilcev, in ki ima največji medijski odziv izmed prijavljenih. Bend in ekipa se tega absolutno zavedajo in – kar je pohvalno -, se tu ne ustavljajo, ampak gradijo na tem. Izmed vseh prijavljenih in predvsem tistih v ožjem izboru so najbolje razdelali načrte za mednarodno turnejo ter jih v osebnem razgovoru s komisijo tudi najbolje argumentirali. Koala Voice je bend, ki je mednarodno zanimiv. Je bend, v katerem so stvari dolgoročno in širše zastavljene, imajo veliko izkušenj, zato menimo, da jih bodo s pomočjo Kulturnega evra znali najbolje unovčiti.”

Kino Šiška bo Koala Voice sofinanciral stroške večdnevne mednarodne turneje v višini 7.748 EUR oziroma bo z izbranim izvajalcem tudi aktivno sodeloval pri organizaciji in izvedbi turneje, kar vključuje izbor časovnega termina, dolžine in geografskega področja turneje, pomoč pri bookingu in promociji.

Simbolična podelitev plakete se je odvila v Kinu Šiška v četrtek, 20. decembra 2018, le dva dni po izidu tretjega albuma Koala Voice z naslovom Woo Horsie. Koala Voice so ob tem povedali sledeče: “Glede na to, da v glasbo vlagamo vsako sekundo dneva, nam pridobitev sredstev sklada Kulturni evro veliko pomeni. Turneja, ki se bo odvila jeseni 2019, je bila že v načrtu, s temi sredstvi pa jo bomo lahko izpeljali na način, kot si ga do danes nismo mogli privoščiti. Predvsem bo daljša, kot smo načrtovali, več bomo lahko vložili v promocijo, samo organizacijo ter se predstavili širšemu krogu ljudi.”