V italijanskem jeziku zapeli enega največjih hitov Nena Belana (Đavoli) – ‘Bambina’

Neno Belan in Bruno Petrali - foto promo

Bruno Petrali (96) ter ‘Sarah & The Romans’ so v italijanskem jeziku zapeli enega največjih hitov Nena Belana (Đavoli) – ‘Bambina’.

Bruno Petrali je pojem jugoslovanske zabavne glasbe in je najstarejši hrvaški pevec (dopolnil je že 96 let), v daljni preteklosti je nastopal na terasah v Opatiji in Reki, kjer je pel italijanske in ameriške pesmi.

Lansko leto je Bruno Petrali z zasedbo ‘Sarah & The Romans ‘ izdal pesem Sve moje jeseni su tužne, kasneje je nastala prepesnitev v italijanski jezik, ‘Sve moje jeseni su tužne’ – ‘Gli autunni miei son tutti tristi’, ter še skupna pesem v italijanskem jeziku,  ‘Una sola volta ci si ama’.

Bruno Petralli je v italijanski jezik prevedel enega največjih hitov kultne skupine Đavoli, Bambina. Avtor pesmi je sicer Neno Belan: ‘Zelo veliko mi pomeni, da se nam je uspelo preko pesmi Bambina končno povezati, se spoznati. Bruno je predstavnik starejše generacije, jaz sem srednja generacija, pri pesmi pa so sodelovale tudi mlajše generacije, lepo mi je, da pesem dobiva življenje tudi na ta drug način.’

Petrali je s svojo izvedbo iz pesmi izvabil še več emocij: ‘Vesel sem, da sem po toliko letih spet pred kamero ter da govorim o novi pesmi. Bambina je nastala po zaslugi zasedbe Sarah & The Romans, najbolj pa sem bil zadovoljen, ko je avtor pesmi, Neno Belan priznal, da mu je priredba všeč.’