V Cvetličarno prihaja kitarskih virtuoz Vlatko Stefanovski

Vlatko Stefanovski
Vlatko Stefanovski

Eden največjih kitarskih virtuozov v regiji, Vlatko Stefanovski, se s svojim V3 triom odpravlja na spomladansko turnejo, v okviru katere bo obiskal več hrvaških mest, med drugim pa se bodo ustavili tudi v Ljubljani. V njegovi neverjetni kitarski tehniki, ki spretno združuje etno-jazz, instrumentalni rock, jazz-fusion in blues, boste ljubitelji lahko uživali 20. maja v ljubljanski Cvetličarni ob 20. uri. Vstopnice so že na voljo na Eventimu.

 

 

Njegova veličina se kaže z melodijami

Njegova veličina se kaže z melodijami, ki jih znajo zaigrati le redki, prepoznavni znak Stefanovskega so vsekakor njegove unikatne kombinacij etno-jazza, rocka, jazz-fusiona in bluesa. Odličen kitarski virtuoz ima za sabo dolgo in uspešno kariero. Kot član skupine Leb i sol je posnel 13 albumov, s fuzijo tradicionalne makedonske glasbe in rocka pa so se v zgodovino zapisali kot ena najbolj znanih zasedb nekdanje Jugoslavije. Njihove pesmi kot so ‘Devetka’, ‘Jovano Jovanka’ in ‘Aber Dojde Donka’ pa so se uvrstile med tako imenovane makedonske evergreen uspešnice in so se za vedno vtisnile v makedonsko kulturo.

Naša set lista je kar velika, če upoštevamo vse albume, ki sem jih posnel v življenju. Spomnili se bomo nekaj starih uspešnic, zaigrali bomo priredbe folklornih tem, vokalne skladbe iz različnih obdobij mojega ustvarjanja … Pestro bo in zabavno … gre za skupino, ki igra tako rock'n' roll kot fusion in etno, tako da se bo za vsakogar nekaj našlo.

Kot samostojni glasbenik pa s številnimi albumi prav tako niza uspehe. Že njegovo prvo samostojno delo ‘Kavboji in Indijanci‘ je rezultat široke glasbene razgledanosti, od globokih korenin ljudske glasbe do ambientalnih atmosfer in klasičnega bluesa. Zadnja leta je v sodelovanju prepleten z Miroslavom Tadićem, ki v ospredje postavlja akustično kitaro Stefanovskega in raziskovanje makedonske tradicionalne glasbe. Njegovemu eksperimentiranju pa ni videti konca, pred kratkim je namreč v razprodanem Lisinskem predstavil nenavadno glasbeno fuzijo z narodnozabavnim ansamblom Tanec.

Za svoj neprimerljiv talent in vrhunsko delo je Stefanovski leta 2011 prejel makedonsko državno nagrado za življenjsko delo v kulturi in umetnosti, prav tako pa je tudi prejemnik častnega doktorata umetnosti, ki mu ga je podelila znamenita Univerza Svetega Cirila in Metoda iz Skopja.

20. maja nas bo svetovno znani kitarist v ljubljanski Cvetličarni navduševal s svojo neverjetno glasbeno tehniko. Slišali bomo lahko vsem dobro znane stare hite, nove uspešnice, ter nepričakovane priredbe, ki bodo zagotovo združevale etno-jazz, instrumentalni rock, jazz-fusion in blues. Vstopnice so že na voljo na Eventimu.