V Celje oktobra prihaja Šunder!

Alo!Stari Orto Bar, april 2022 (Foto: Aleš Žnidaršič)

V Celju bo kmalu Šunder! V soboto, 22. oktobra, se obeta hrupen večer in noč, ki bo postregla z žolčem, švicom, galopirajočimi bobni in potrganimi strunami; s konkretno dozo aktualne alternative. V Halo C Celjskega sejma prihajajo pristni mariborski skejt pankerji Alo!Stari, panksi iz Lublane Lim Smrad in Žila, celjski rockerji KLON, rockersko nabriti Kronika in novinci Strayaway.

O nastopajočih

Olaii01

Alo!Stari, band, ki je skejt punk vrnil v prve vrste slovenske glasbene scene in svojo bit našel v mariborščini, svojem ‘maternem’ jeziku, je v treh letih obstoja dodobra prevetril slovenski glasbeni prostor in ustvaril hite, kot so ‘Nea vem kam’, ‘Star’, ‘Vse bi dal’, ‘Kaj naj zaj nareim’ je v Celju že igral, lani. In čas je, da se spet strgajo s ketne in da se strgamo s ketne mi, pod odrom! Čeprav oni nea vejo kam, vemo, da pridejo k nam!

KLON so sicer res začeli s kloniranjem dobre, stare rock muzike in s komadi, ki so jih povlekli iz zaprašenih predalov. A danes so daleč od klona, ki so ga zagnali pred dvema letoma. Z novo plato na obzorju in z dvema že izdanima komadoma iz nje nam dajejo vedeti, da so njihove glave in srca polna novih in zanimivih glasbenih idej. KLON so danes prvoborci celjske rock scene in tisti motor, ki ga je celjska alternativa potrebovala. Kritičen komentar današnjega časa zapakiran v všečno glasbeno sliko – z žico obdan, prebudi se!

Lim Smrad in Žila, panksi iz Lublane, ki so v lanskem letu izdali kratkometražni prvenec ‘Svobeda‘, s katerim smo končno dobili pristni punk rock komentar na stanje duha v družbi. Iskreni, brutalni, žolčni in prepoteni punk za konfuzne čase. Oni ne delajo, oni nar’dijo.

Kronika, band, ki po celjskih logih praši že leta. Mladci, ki se manifestirajo v strarokopitni zmesi rocka, punka in bluesa. Recimo, da je njihova muzika umazani rock’n’roll, če že moramo. Kronika radirajo ovire začrtanih mej.

Strayaway, Laščani, punkerji. Band, ki je nastal pred kratkim, a ga sestavljajo kleni in v sceno vpleteni panksi iz bregov Savinje. In za vse tiste, ki hranite mašino – vedno je nekje ura pet.

Šunder, samonikla ‘organizacija’, nastala z namenom prirejanja alternativnih večerov v spečem mestu grofov, pripravlja prvi Šunder, nekakšen mini festival ali bolje rečeno, koncertni večer, z večjimi imeni slovenske alternative. Alo!Stari, KLON, Lim smrad in žila, Kronika in Strayaway so bandi, ki bodo nastopili na prvi, krstni izvedbi Šundra. V soboto, 22. oktobra, v Hali C Celjskega sejma.

Vstopnice so na voljo v sistemu Olaii.com