Umrl oče pokojnega basista Metallice

Ray Burton je umrl v 95. letu starosti.
Ray Burton je umrl v 95. letu starosti.

V 95. letu starosti je umrl Ray Burton, oče pokojnega basista zasedbe Metallica Cliffa Burtona. Umrl je v sredo, 15. januarja, žalostno novico pa je potrdila njegova hči Connie Burton.

Ray Burton je bil z Metallico zelo povezan

Connie Burton je na svojem Facebook profilu zapisala: ‘Da boste vsi obveščeni, moj oče je umrl v sredo. Počivaj v miru.’

Najbolj privrženi oboževalci zasedbe Metallica zaradi smrti Rayja žalujejo po vsem svetu. Rayja smo lahko spoznali preko njegovih živahnih in karizmatičnih intervjujev, eden izmed njih je zagotovo tudi nastop v epizodi Metallica: Behind the Music.

Ray je vedno nesebično sodeloval tudi s skupino Metallica. Leta 2009 se je Jamesu Hetfieldu, Larsu Ulrichu, Kirku Hammettu, Newstedu in Robertu Trujillu pridružil na oder, ko je Metallica postala del Rock and Roll Hall of Fame.

Kljub smrti sina Cliffa je Metallico ves čas vidno podpiral in pogosto obiskal tudi njihove koncerte, med drugim se je septembra udeležil tudi koncerta S&M2. Zelo pa je bil aktiven tudi na družabnih omrežjih, prejšnji mesec je prav preko Instagram profila Larsu zaželel srečen rojstni dan.