Umrl je vpliven raper MF DOOM

Daniel Dumile aka. King Geedorah, Metal Fingers, Viktor Vaughn, Zev Love ali MF Doom (Foto: PYMCA/Universal Images Group via Getty Images)

Umrl je vpliven raper, najbolj znan pod psevdonimom MF DOOM. 

V četrtek so pri njegovi založbi potrdili, da je umrl raper MF DOOM, sicer znan tudi pod drugimi imeni. Žalostno novico je potrdila tudi njegova žena, s tem da naj bi glasbenik umrl že 31. oktobra, ampak do zdaj o tem niso poročali. Star je bil 49 let. O vzroku smrti niso govorili.

Po poročanju CNN mreže drugih informacij ni. Žena ga je na instagramu omenila z njegovim pravim imenom Daniel Dumile. Zapisala je: “Najboljši mož, oče, učitelj, učenec, poslovni partner, ljubimec in prijatelj, kar bi si jih lahko želela. Hvala vsem za vse stvari, ki ste mi jih pokazali, naučili in mi podarili, najinim otrokom in družini.”

MF DOOM je nastopal tudi pod imeni King Geedorah, Metal Fingers, Viktor Vaughn in Zev Love. Rodil se je leta 1971 in se z družino preselil v New York. Tam je začel nastopati in producirati v žanru hip hop že kot najstnik pod imenom Zev Love X. Z mlajšim bratom Dingilizwejem, znanim kot DJ Subroc, sta začela skupino KMD in izdala album ‘Mr. Hood’ leta 1991. Njun zadnji album je bil že pripravljen za izdajo, nakar je brat leta 1993 umrl v prometni nesreči.

Pet let kasneje se je raper vrnil kot Metal Face Doom, z masko Marvel zlikovca Dr. Doom. Izdal je solo ploščo ‘Operation: Doomsday.’ Leta 2009 je za New Yorker povedal, da je bila maska nujnost. “Želel sem se vrniti na oder, brez da bi si ljudje mislili vse običajne stvari, ki si jih mislijo. Da me ne bi gledali zaradi videza. Vizualna prezentacija prinese prvi vtis, ampak če že bo prvi vtis, želim kontrolirati zgodbo. Zakaj si torej ne bi nadel maske?”

Izdal je šest solo albumov in pet projektov v sodelovanju.