Umrl je Alan Lancaster, basist skupine Status Quo

Umrl je Alan Lancaster, basist skupine Status Quo
Alan Lancaster - foto: Getty Images

Umrl je Alan Lancaster, ustanovni član in basist skupine Status Quo. Star je bil 72 let.

Lancaster je v 60. in 70. letih s skupino Status Quo ustvaril več mednarodnih uspešnic, vključno z Rockin ‘All Over The World in Whatever You Want.

Frontman Francis Rossi je dejal: “Alan je bil sestavni del zvoka in ogromnega uspeha Status Quo v 60. in 70. letih.” Rossi in Lancaster sta skupaj začela nastopati v šestdesetih letih pod različnimi imeni skupin, preden sta se ustalila na Status Quo. Po podatkih Official Charts Company je skupina imela štiri albume številka ena v Veliki Britaniji. V izjavi je dejal: “Dolga leta smo bili prijatelji in sodelavci in skupaj smo dosegli fantastičen uspeh kot Frantic Four skupaj z Rickom Parfittom in Johnom Coghlanom. Vedno bom imel zelo lepe spomine na naše prve skupne dni in moje sožalje gredo Daylejevi in ​​Alanovi družini.”

Manager skupine Simon Porter je dejal: “To je tako žalostna novica. Iskreno sožalje Lancasterjevi ženi Dayle in družini. V veliko veselje mi je bilo, da sem lahko ponovno združil prvotno zasedbo za dve razprodani turneji v letih 2013-14 in oboževalcem Status Quo Frantic Four podaril končno dediščino in tako trajen spomin,” je dejal. “Čeprav Alan niti takrat ni bil najbolj zdrav, se je z odločnostjo prebil skozi turneje in z njim je bilo v veselje delati.”