Umrl Deon Estus, basist zasedbe Wham! in avtor skladbe ‘Heaven Help Me’

Deon Estus in George Michael sta glasbeno sodelovala dolga leta (Foto: YouTube)

Pri starosti 65 let se je poslovil basist Deon Estus, ki je igral v zasedbi Wham! in je ustvaril znano skladbo ‘Heaven Help Me’. 

Estus je sodeloval tudi z glasbeniki, kot so Marvin Gaye, Elton John, Tina Turner in Stevie Wonder. Bil je dolgoletni basist zasedbe Wham!, sodeloval pa je tudi pri hitu iz leta 1989. Novico so delili na njegovem družbenem omrežju. Smrt je potrdila njegova partnerka Brenda Kaye Pierce.

Deon, rojen leta 1956, se je skupini Wham! pridružil v 80. letih in je postal integralni člen zasedbe. Včasih so ga klicali kot “tretji član skupine Wham!” Spremljal je Georgea Michaela na turneji The Faith Tour (1988-1989), takrat pa je izdal tudi svoj solo album ‘Spell’. Ta vključuje tri single – naslovno pesem, plesni hit ‘Me or the Rumours’ ter ‘Heaven Help Me’, pri kateri je bil soavtor George Michael, ki je posodil svoj glas. Zavihtela se je na 5. mesto Billboardove lestvice.

Pripomogel je tudi k zadnjemu albumu Marvina Gayea ‘Midnight Love’, bas pa je igral še za Eltona Johna, Tino Turner, Stevieja Wonderja, Franka Zappo, Georgea Clinton ter Annie Lennox.