Umrl basist skupine Prljavo kazalište

Dubravko Vorih (FOTO: Booze and Blues)
Dubravko Vorih (FOTO: Booze and Blues)

Danes zjutraj je v 60. letu starosti po težki bolezni preminul dolgoletni basist skupine Prljavo Kazalište Dubravko Vorih. Žal je izgubil bitko z rakom, ki so mu ga odkrili lani spomladi.

Veljal je za enega najboljših hrvaških basistov

Dubravko Vorih je veljal za enega najboljših hrvaških bas kitaristov. Nase je opozoril že v jazz – rock skupini Pro Futuro leta 1976. Nato je svojo glasbeno pot nadaljeval v skupini Obećanje proljeća, kjer je deloval do leta 1980. Da pa jazz ni njegova edina ljubezen je dokazal tudi v legendarni skupini Parni Valjak. Poleg vsega je ustanovil tudi svojo skupino Parlament, s katero je izdal dva albuma ‘Imena i legende0 ter ‘Sve piše u zvijezdama’.

Skupini Prljavo kazalište se je pridružil leta 2008. Kljub težki bolezni pa je z njimi zadnjič nastopil na slavnostnem koncertu lani v Zagrebu na stadionu Kranjčevićeva. Naslednji dan je moral na operacijo. Kljub resnim zdravstvenim težavam, ga skupina Prljavo kazalište nikoli ni želela zamenjati, zato so ga prosili, da to stori sam. Namesto njega je nato vskočil basist Marko Karačić.