Umrl basist skupine American Head Charge

Zasedba American Head Charge
Zasedba American Head Charge

Še ena slaba novica, v 47. letu starosti je umrl basist ameriške nu metal skupine American Head Charge, Chad Hanks.

Že nekaj mesecev pred smrtjo, je preko družabnih omrežij sporočil, da je zelo bolan, odpovedovala so mu namreč ledvice in jetra.

Da bodo pokrili pogrebne stroške, so se odločili, da bodo 26. novembra v Minneapolisu organizirali dobrodelni koncert. Dogodek bo hkrati tudi javni memorial za vse tiste, ki so poznali Chada in uživali v njegovi glasbi.

 

 

Žalostni dnevi za člane skupine

Za vedno jih je zapustil basist Chad Hanks. (FOTO: Chad Hanks Facebook)
Za vedno jih je zapustil basist Chad Hanks. (FOTO: Chad Hanks Facebook)

Vokalist Cameron Heacock in klaviaturist Justin Fowler sta se Hanksu poklonila tako, da sta na Facebooku objavila ganljive fotografije preminulega kolega.

Tudi nekdanji kitarist Ted Hallows je zapisal ganljivo objavo: ‘Prijatelj moj, počivaj v miru. Pogrešal te bom, tvoja glasba pa bo živela večno. Hvala, ker si me naredil boljšega kitarista in hvala za vse lepe spomine, ki sva jih delila skupaj. Rad te imam.’

Hanks pa ni prvi član zasedbe American Head Charge, ki je umrl mnogo prezgodaj. Leta 2005 so izgubili že kitarista Bryana Ottosona, ki je umrl zaradi prevelikega odmerka drog med promocijsko turnejo albuma ‘The Feeding’.

American Head Charge je svoj zadnji studijski album ‘Tango Umbrella’ izdala marca lani, in sicer pod okriljem glasbene založbe Napalm Records.