Udo Dirkschneider izdal priredbo klasike We Will Rock You

Udo Dirkschneider izdal priredbo klasike We Will Rock You
Udo Dirkschneider

Udo Dirkschneider, nekdanji član skupine Accept in sedanji član skupine U.D.O., bo 22. aprila pri založbi Atomic Fire Records izdal nov album “My Way“.

Album “My Way” je označen kot “njegov najbolj oseben in izjemen album doslej”, vsebuje pa 17 priredb prav tistih pesmi, ki so najbolj vplivale na glasbenika in pevca. Med njimi so vse vrste klasik iz glasbene zgodovine — vključno s tistimi, ki jih od Uda morda ne bi pričakovali. Ne le, da se za vsako skladbo skriva zelo osebna zgodba, ampak tudi včasih presenetljiva priredba, ki kljub zelo individualni izvedbi vseskozi živi in ​​diha Udov rokopis.

Udo razkriva prvi singel iz albuma “My Way”- to je priredba klasike skupine QueenWe Will Rock You“, ki jo je osebno odobril kitarist Brian May in jo opisal kot eno najmočnejših priredb skupine Queen, kar jih je kdaj slišal. “Queen so pokazali, kako vsestranski je lahko bend,” pravi Udo. “Vedno so me navduševali in so bili ena mojih prvih najljubših skupin. Queen so me glasbeno navdihnili in še danes uživam ob poslušanju vseh njihovih plošč. Najbolj mi je bila všeč živa različica ‘We Will Rock You’ in zato sem jo uporabil tudi za svojo naslovno različico.”

Udo Dirkschneider – “My Way” seznam skladb:

01. Faith Healer (ALEX HARVEY)
02. Fire (CRAZY WORLD OF ARTHUR BROWN)
03. Sympathy (URIAH HEEP)
04. They Call It Nutbush (TINA TURNER)
05. Man On The Silver Mountain (RAINBOW)
06. Hell Raiser (THE SWEET)
07. No Class (MOTÖRHEAD)
08. Rock And Roll (LED ZEPPELIN)
09. The Stroke (BILLY SQUIER)
10. Paint It Black (THE ROLLING STONES)
11. He’s A Woman, She’s A Man (SCORPIONS)
12. T.N.T. (AC/DC)
13. Jealousy (FRANKIE MILLER)
14. Hell Bent For Leather (JUDAS PRIEST)
15. We Will Rock You (QUEEN)
16. Kein Zurück (WOLFSHEIM)
17. My Way (FRANK SINATRA)