Trkaj predstavlja nov singl “Tok rad” in album “Repki”

Trkaj - albumi repki (Foto: Promo)

So stvari, ki so povsem logične. Denimo, da je 1+1 = 2. A logika hitro popusti, ko potrka na vrata ljubezen. Takrat 1+1 ni eč 2; če se imamo zares radi, nastane iz 1+1= 3. In na tak način smo vsi prišli na ta svet. Pesem Tok Rad opeva prav ljubezen in misijo nemogoče, ko gre za izračun, koliko zelo imamo nekoga radi. Miljion, bilijon, zilijon? Neskončno krat neskončno? Na kvadrat!

Pesem Tok Rad je prvi single iz glasbenega albuma Repki, Rapa za otroke in družine. Pod pesem sta se podpisala Rok Terkaj – Trkaj in glasbeni producent Damjan Jovič, v pesmi na koncu pa nastopa premierno tudi Trkajva hčerka Tara, ki se očijom že pomerja v besednih igrah. Igrivost in iskrivost vzpodbujata male ive celicek razmišljaju. In glasba in rap sta lahko primerni tudi za otroke, to dokazuje nova zbirka (album + knjiga dr. Igorja Sakside in TRkaja, ki je izšla pri založbi Mladinske knjige.

Repki so za tiste starše, ki so odrasli v eri Hip Hopa, pa bi radi svojim prestolonaslednicam in naslednikom podarili nekaj freš. Cilj Repkov (poezije in rapa) pa je enoten: navdušiti mlade in starše za družinsko branje, ki je izredno pomembno za razvoj možganov in domišljije. Primerno za otroke od 3-11 let. Pa tudi za tiste, ki so mladi po srcu in bi se radi nasmejali in zabavali, sploh v časih, ko je otroški vajb še bolj pomemben, da nas dvigne in napolni s pozitivo. Pomembno je da se imamo radi, toliko, da ne znamo več prešteti na prste vseh rok na svetu, to je ta energija življenja.

Nov album Repki

Album Repki je preplet modernega rapa in vrhunske slovenske otroške poezije. Projekt, uresničen po zamisli dr. Igorja Sakside in Roka Terkaja – Trkaja, je namenjen otrokom in družinam, da se zabavajo, plešejo in skupaj skočijo v svet neskončne otroške domišljije. Cilj Repkov pa je še močneje povezati družine in jih navdušiti za družinsko branje, ki je izredno pomembno za razvoj možganov malih cicibanov. Primerno za otroke od 3-11 let.

Kaj najdete v Repkih? Od učenja Abecede preko rapa, do epskega spopada vseh stripovskih junakov proti Hudi mravljici, zvitih Ugank in Novic, do zadnjega nočnega koncerta v živalskem vrtu, kjer pav repa in medved udriha solaže po bobnih. Povezava otroške poezije mešane z rapom, skupaj s Hip Hop slovarčkom in kvizom za aktivacijo sivih celic, kot je še ni bilo! Gostje: Neca Falk, Ditka, Emkej, Pižama, Jose, Saxida, Nipke in Zlatko.

Album je nastajal v dveh fazah. V prvi je raper Trkaj skupaj z Erikom Felicijanom ustvaril demo posnetke za približno 25 pesmi, kasneje pa je vrhunski producent Damjan Jovič razdelal pesmi, naredil strog izbor, dodal svoj mojstrski dotik in skupaj z ekipo glasbene ideje izpilil do sijaja. Nastalo je 12 pesmi, ki črpajo iz slovenske zakladnice rimane besede, a dajejo poeziji nov sijaj in zaplešejo v prihodnost.

Glasbeno delo (album) je povezano skupaj s knjigo Repki, ki jo je izdala založba Mladinska knjiga, album pa je na voljo na vseh spletnih pretočnih platformah (oziroma bo zelo kmalu) (Spotify , iTunes, Apple Music, Amazon.com, YouTube Music, TikTok, )Deezer).