Torul kmalu v Kinu Šiška

Torul (Foto: Luka Kaše)
Torul (Foto: Luka Kaše)

Synth pop Ljubljančani Torul nam bodo ob povratku v Šiško predstavili svoj novi album ‘End Less Dreams‘, ki je po prvih recenzijah sodeč morda njihovo najpomembnejše delo do sedaj. Med številnimi odobravajočimi recenzijami je Radio Terminal ploščo pohvalil kot mojstrsko vajo v odličnosti, Miroslav Akrapović pa jo je označil za izjemen presežek že tako impresivne diskografije.

Družbo na odru jim bodo delali Pavlov

Zasedba je sčasoma prerasla v mednarodno uveljavljen trio, ki redno nastopa po tujini, še zlasti priljubljen pa je v Nemčiji. Spevna zmes rahlo gotske atmosfere, rockerske energije in raznih elektronskih derivatov je prepričala tudi legendarno britansko zasedbo Mesh, ki je bend leta 2013 povabila na turnejo. Od takrat je Torul obredla klube ter festivale po Evropi, vključno z znamenitimi Wave-Gotik-Treffen v Leipzigu, Mera Luna in Amfi.

Kot predskupina se jim bo pridružila mlajša domača skupina Pavlov, ki s spajanjem elementov post-punk revivala in new wavea ustvarjajo na področju temačnega indie rocka, svoj zvok pa gradijo iz kovinsko donečih bobnov, prodornega basa, sintetiziranih akordov, oblečenih v svilo melanholije, in slikovito abstraktnih verzov.

KDO: Torul
KDAJ: sobota, 4. marec 2023 ob 20. uri
KJE: Kino Šiška, Ljubljana
Vstopnice lahko kupite TUKAJ.