Tool ‘krivi’, da je Jason Momoa začel igrati bas kitaro

Nas bo Jason Momoa kmalu navduševal tudi v glasbi? (FOTO: Warner Bros)
Nas bo Jason Momoa kmalu navduševal tudi v glasbi? (FOTO: Warner Bros)

Jason Momoa, ki se ga spomnimo po vlogi Khala Droga v priljubljeni seriji Game of Throns, je nedavno povedal, da se je igranja bas kitare lotil zaradi zasedbe Tool.

Fant številnih talentov

Jason Momoa je eden izmed tistih ljudi, ki ga ima svet preprosto rad. V Hollywoodu je že pustil svoj pečat, v glasbi pa dela sicer za enkrat majhne korake. Se ga še spomnite, kako je nastopil v videu Ozzyja Osbourna? Skratka Jason Momoa je fant številnih talentov, ki ima poleg vsega še odličen okus za glasbo in igra celo bas kitaro.

V nedavnem intervjuju za Bass Player je zvezdnik serije Game of Thrones razkirl, da je skupina Tool tista, ki je spudbudili njegovo ljubezen do bas kitare, po tem, ko je s prijatelji odigral skladbo ‘Sober‘.

Jason Momoa je dejal: ‘Bil je rojstni dan moje asistentke in resnično obožuje Tool-e, zato sem si pri prijatelju izposodil bas kitaro in zanjo smo zaigrali ‘Sober’. Takoj po tem pa je moja strast do basa resnično eksplodirala. V trenutku, ko sem ga dal nase, sem čutil povezanost – in vsega je bilo konec. Vedno sem vedel, da si želim igrati bas kitaro. Po tem sem šel na standup in si kupil bas kitaro. Zame je to strast, kako se počutim in kako zvenim. Preučeval, učil in študiral sem bas kitaro in si rekel: o moj bog, zakaj nisem tega storil že, ko sem bil mlad. Želel bi si, da bi imel to priložnost – vendar nadoknadil bom zamujeno.’

Kdo ve, morda pa Jason Momoa ustanovi skupino in bomo z veseljem noreli pod odrom.