Toni Cornell posvetila izvedbo skladbe svojemu očetu

Toni Cornell posvetila izvedbo skladbe svojemu očetu
Toni in Chris Cornell - foto: YouTube / Kevin Winter, Getty

Toni Cornell, hči pokojnega Chrisa Cornella, je 16. decembra nastopila v oddaji The Tonight Show z Jimmyjem Fallonom v glavni vlogi in zapela pesem “Nothing Compares 2 U“, ki jo je v originalu izdal Prince, kot poklon svojemu očetu.

17-letnica je nastop napovedala na svojem Instagramu v začetku tega tedna in zapisala: “Pridružite se v četrtek! Tako sem navdušena, da lahko izvedem posebno pesem v čast mojemu očetu v The Tonight Show.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tøni Cørnell (@tonicornell)

Pokojni frontman skupine Soundgarden je prvotno izvedel priredbo Prinčeve skladbe “Nothing Compares 2 U” izvedel leta 2015, nato pa je bila leta 2020 izdana studijska različica kot del njegovega posmrtnega albuma priredb No One Sings Like You Anymore, Vol 1. Tako pesem kot album sta bila nominirana za Grammyja kot najboljšo rock izvedbo in za najboljši rock album.

Toni je v oddaji The Tonight Show zapela čustveno, okrnjeno različico skladbe, podprto s klavirjem, akustičnimi kitarami in godalnim delom.

Toni Cornell poje že od malih nog – njen oče jo je leta 2015 večkrat pripeljal na oder, da sta skupaj zapela “Redemption Song” od Boba Marleyja , posnela pa sta še studijsko različico “Nothing Compares 2 U”, ki je izšla leto po tragični smrti Chrisa Cornella leta 2017.