TOMMY “TK” KRASH: ‘Kje za vraga ravno kasete’

Leviathan Project je zasedba, ki jo sestavljajo Bobby Koeble (ex Death), Matt Nardo, Tommy Krash (ex Britny Fox) in Tim “Ripper” Owens (gostujoči vokali, ex Judas Priest, KK’s Priest) in se osredotoča na stalno preučevanje našega človeškega odnosa z glasbo, njenega ustvarjanja in vizualne komunikacije. Rezultat napisanega je agresiven in očarljiv zvok, ki združuje tradicionalen heavy metal, zapeljive melodije in strašne vokale.
Band je pred kratkim izdal svoj prvi EP It’s Their World (2021), ki bo kmalu dobil tudi nadaljevanje. O njunem nastanku, načrtih za prihodnosti in še marsičem smo se pogovarjali s Tommyjem “TK” Krashem.

ROCKER.SI. Pozdravljen. Kako si?

TOMMY “TK” KRASH: Dobro. Tukaj [Orlando, Florida, op. p.] je peklensko vroče.

ROCKER.SI: Tukaj tudi, vendar je že skoraj večer, zaradi česar se je vročina nekoliko zmanjšala. Začniva pri svežem EP-ju It’s Their World (2021), ki ste ga izdali z Leviathan Project. Ali nam lahko poveš več o njem?

TOMMY “TK” KRASH: Vse skupaj je začelo, ko sem se v studiu igral s kitaro. Takrat je tudi nastala skladba ‘Leviathan,’ za katero sem potreboval pevca, saj moje petje ni ravno najboljše (smeh). Prijatelj mi je priporočil Tima. Ideja se mi je zdela zanimiva, zato sem ga tudi kontaktiral. Timu je bila skladba všeč, zato je pristal. Kmalu se je projektu pridružil tudi Bobby Koeble, ki je prevzel kitaro, nato pa še Matt Nardo. Odlično smo se ujeli, tako da je nastal omenjeni EP, ki bo naslednji mesec dobil nadaljevanje. Avgusta pa bo izšel še CD, ki bo vseboval material z obeh EP-jev.

ROCKER.SI: Predvidevam, da bodo na CD-ju prisotne tudi kakšne bonus skladbe?

TOMMY “TK” KRASH: Res je. Šlo bo za delovne verzije istih pesmi, ki jih je odpel Matt. Te so nastale kot nekakšno izhodišče za Tima, da je lažje razumel, kaj želimo. Poleg tega delamo še na dveh novih skladbah, ki ju bomo vključili, če bodo končane pravočasno. Tim je aktiven tudi pri KK’s Priest, tako da bomo videli.

ROCKER.SI: Ali se nam obetajo tudi kakšni koncerti?

TOMMY “TK” KRASH: Kot nekaj stalnega verjetno ne, saj imamo vsi svoje projekte, na kakšnem festivalu pa zagotovo. Zelo rad bi nastopil v Evropi, da malo zamenjam okolje (smeh).

ROCKER.SI: Si zadovoljen z dosedanjimi odzivi?

TOMMY “TK” KRASH: Odzivi so dobri. S Timom težko zgrešiš, sploh ker gre za dokaj melodičen projekt.

ROCKER.SI: Ste morda razmišljali tudi o nadaljevanju?

TOMMY “TK” KRASH: Upam, sam ne vidim razloga, zakaj ga ne bi bilo. Vse poteka na daljavo, saj prihajamo z različnih koncev države [ZDA, op. p.], tako da je naše delo dokaj enostavno. Sodelujoči so sami profesionalci, tako da je z njimi lahko sodelovati. Vsi se zavedamo, da ne gre za koncertni akt, ki bi imel letno po 100 ali več koncertov.

ROCKER.SI: Kako nameravate promovirati izdelek?

TOMMY “TK” KRASH: Predvsem z intervjuji, ki jih največkrat izvajam sam. Ripper je predan KK’s Priest. Bobby ni najbolj zgovoren, zato me je prosil, če lahko zadevo izvajam sam. Nekaj gostovanj opravi tudi Matt. Upamo, da nam bodo pomagale tudi recenzije in oboževalci sami. EP je namreč izšel tudi na kaseti, zaradi česar nas je že marsikdo vprašal, kje za vraga smo našli ta format (smeh).

ROCKER.SI: Od kje ideja za takšen zanj?

TOMMY “TK” KRASH: EP smo sprva nameravali izdati zgolj digitalno, saj gre za format, ki omogoča zelo enostavno uporabo. Želeli smo si pa tudi narediti nekaj posebnega. Nekaj, kar bi oboževalci prijeli v roke. Izdaja vinila je zelo draga, še posebno za netestiran projekt, kot je naš. Zato je bila izbira kaset primerna poteza, ob njih sem odrastel tudi sam. Ugotovili smo, da gre za nekaj, česar nima vsak, saj nas je kar nekaj ljudi vprašalo, kje smo našli ravno kasete (smeh).

ROCKER.SI: Dotakniva se še tvojega delovanja v Britney Fox, kjer si deloval med letoma 2006 in 2007. Ali ste v tistih časih kdaj začeli s pripravo novega materiala?

TOMMY “TK” KRASH: Ko sem bil v bandu, smo poskusili posneti akustični album [Tommy Krash and Friends, BRITNY FOX the Acoustic Sessions (2019), op. p.], ki je izšel pred nekaj leti. Osredotočili smo se predvsem  na nastope v živo. Po mojem odhodu se je ekipa še nekajkrat spremenila. Vem, da so poskušali posneti tudi nov material, vendar mislim, da niso prišli daleč.

ROCKER.SI: Tommy, bilo mi je v veselje. Imaš še kakšno zaključno misel?

TOMMY “TK” KRASH: To, kar rečem vsakemu. Vzemite si 4 minute časa in prisluhnite vsaj eni skladbi z albuma, morda vam bo všeč.