Tom Odell in Tom Speight prvič v Ljubljani

Tom Odell (FOTO: Tom Odell)
Tom Odell (FOTO: Tom Odell)

Angleški kantavtor Tom Speight bo ogreval občinstvo pred koncertom Toma Odella, ki bo 9. februarja 2019 v Hali Tivoli. Tom Speight je pevec in kantavtor pesmi iz britanske prestolnice, Londona. Igra mešanico folka, sodobnega popa in je svoje intimne zgodbe najprej predstavil na EP izdaji Falling’ sredi leta 2016. Še en EP, Love, je sledil konec istega leta, prav to leto pa je tudi napisal tri pesmi skupaj z indie folk-rockerji Turin Brakes, ki so jih izdali na svojem sedmem albumu Lost Property.

Tudi Tom Odell prvič v Sloveniji

Le še slabih štirinajst dni nas loči do koncerta angleškega pevca Toma Odella! Tom Odell je z nagradami ovenčani kantavtor, ki namesto kitare začara z zvoki klavirja. Prodal je že okoli dva milijona plošč, s čimer se je več kot dokazal. Zagotovo poznate njegov megahit ‘Another Love, med drugim je naredil tudi priredbo pesmi ‘Real Love’ slavnih Beatlov, sicer pa ste najbrž že slišali njegove pesmi ‘Grow Old With Me’, ‘Heal ali Can’t Pretend’.

Za svoje pesmi pravi, da govorijo o nezmožnosti vzdrževanja odnosa z nekom več kot šest mesecev. ‘Ko sem iskren, pišem veliko boljše pesmi in pišem o stvareh, ki se mi zgodijo. Morda pa je malo čudno, ko prijatelji ali dekleta dojamejo, da je pesem o njih. Ampak to je čudovito, s čim vse se lahko izmažeš,‘ je prepričan perspektivni 27-letni glasbenik.

Kot mladenič je poslušal Eltona Johna, med vplive pa med drugim šteje Davida BowiejaJeffa BuckleyjaBoba DylanaLeonarda CohenaToma Waitsa in Brucea Springsteena. Njegov prvenec ‘Long Way Down‘ (2013) je dosegel prvo mesto britanske lestvice albumov, ki mu je sledil album ‘Wrong Crowd‘ (2016)26. oktobra lani pa je izšel njegov tretji album ‘Jubilee Road‘.

Kako novi album in ostale njegove otožne in milo zveneče ljubezenske pesmi zvenijo v živo, pa boste lahko slišali že malo pred valentinovim, 9. februarja 2019.