To soboto Open Air z Zmelkoow v Kranju

Zmelkoow, 18.1.2020, Bazen Kranj (Foto: Aleš Žnidaršič)

To soboto bo v Kranju potekala prava fešta. Na Open Air dogodku bodo igrali Zmelkoow.

Čas korone je ekipa izkoristila (poleg tečaja kvačkanja in vzgoje bonsajev) za snemanje svoje desete plošče, ki bo najboljša doslej. Na njej bo deset komadov (vključno z že ponarodelo »Kaj nam fali? 2020), ki so bili s strani evalvatorjev za Michelinove zvezdice ocenjeni s čisto desetko. Skratka, »zmagali smo, zmagali in na to se pije!«

Povezave:
http://www.zmelkoow.net/
https://www.facebook.com/Zmelkoow

Vstopnice:
– predprodaja 12 eur https://subart.si/2-7-2022-zmelkoow-open-air/
– na dan dogodka 16 eur

Facebook dogodek

Morda je slika naslednjega: 4 osebe, ljudje stojijo, na prostem in besedilo

Glasba Zmelkoow je zelo pestra in pokriva najrazličnejše kotičke ozemlja pop-rocka, njihovi teksti pa so kljub vsej zafrkanciji pogosto zelo angažirani, provokativni in izpovedni. Zmelkoow ves čas mojstrsko krmarijo med (samo)ironično kritiko sodobnega sveta, eksistencialnimi vprašanji, glorifikacijo bizarnosti in norim veseljaštvom. Vse to počnejo na zelo svojstven, inteligenten, neponovljiv, iskren način.

Čeprav jih večina poslušalstva pozna z glasnih “študentskih žurk”, pa se že 20 let občasno prelevijo v zelo ubrane in milozvočne akustične izvajalce. Na teh nastopih pride do polnega izraza njihova zadnja pridobitev – čudežni deček maestro Zergoloff, ki igra praktično vse – od trobente do violine, šaha in umazanih iger (pa še kaj vmes), kar so imeli priložnost občudovati obiskovalci nedavno razprodanega koncerta v Drami.