Tinkara Kovač znova moči združila z Ianom Andersonom

Ian Anderson in Tinkara Kovač leta 2004. (FOTO: osebni arhiv izvajalca)
Ian Anderson in Tinkara Kovač leta 2004. (FOTO: osebni arhiv izvajalca)

Album ‘Neskončnost‘ prinaša skladbe iz Tinkarine preteklosti ter tudi nekaj novih, album bo izšel še to leto, z njega pa smo slišali že nekaj singlov, ki so med epidemijo ugledali luč sveta (‘Slepa Sreča’, ‘A se tukaj svet konča’).

Skladba je rezultat njunega sodelovanja

Naša priznana flavtistka, pevka in pop rock glasbenica aktivno sodeluje tudi z glasbeniki izven naših meja, njihov glavni skupni imenovalec, ki jih povezuje, pa je magična beseda ‘flauto rock’ – nazadnje je bila povabljena k projetu italijanske kultne zasedbe Litfiba, kjer je v studiu v Firencah snemala parte flavte, tokrat pa predstavljamo Tinkarino (ponovno) sodelovanje z velikanom flavto rocka – Ianom Andersonom iz zasedbe Jethro Tull.

Leta 2004 sta Tinkara Kovač in Ian Anderson prvič skupaj stopila na oder. To je bilo na Tinkarinem velikem koncertu v Cankarjevem domu, na katerem je Ian Anderson nastopil kot posebni gost. Za tem se je Tinkara pridružila Ianu in njegovim raznolikim zasedbam v Avstriji, Italiji in na Hrvaškem še deset krat.

Skladbo smo sprva želeli izdati ob koncertu Jethro Tullov, ki bi se moral zgodit lani, 7. decembra, pa se ni. Verjamem, da imamo vse možnosti, da legendarne Jethro Tulle v Sloveniji vidimo v prihodnjem letu, ko bo situacija na koncertnih prizoriščih bolj sproščena. V pričakovanju srečanja v živo pa spuščam v radijski eter skladbo, pri kateri flavto igra Ian Anderson. Ko sem snemala album, sva se slišala in sem mu pripovedovala o glasbi, ki bo na albumu. Kar sam je rekel, da z veseljem pri kakšni skladbi sodeluje. In tako sem mu poslala tole, čez nekaj dni sem imela na mailu odličen posnetek. In to je rezultat najinega ponovnega sodelovanja, ki se ga vsakokrat neizmerno razveselim. – TINKARA KOVAČ

TINKARA SE VRAČA NA KONCERTNE IN GLEDALIŠKE ODRE:
TABOR, Dornberk,18. junij, koncert
KRANJ, 19.6. Prešernovo gledališče, predstava Kdo je napravil Vidku srajčico
FESTIVAL SANJE, 27. junij, koncert
ARRIGONI, Izola, 2. julij, koncert
KRIŽANKE – Ljubljana, 5. julij, Tinkara gostja na koncertu Tomaža Domiclja
AVDITORIJ, 10. julij, Melodije Morja in Sonca
ARRIGONI, nedelja, 11. julij, Tinkara gostja na koncertu skupine Faraoni
AVDITORIJ Portorož, 15.7.- Stoletje muzikala
AVDITORIJ Portorož,16.7.- Stoletje muzikala
AVDITORIJ Portorož, 17. 7. – Stoletje muzikala
GRAD STRMOL, Kranj, 22. julij, koncert
BOVEC, 5. avgust, Tinkara gostja na koncertu Anike Horvat
VELENJE, 6. avgust, samostojni koncert
GRAD REIHENBERG, Krško, 13. avgust, koncert
MARTINČEV TRG, Koper, 25. avgust, predstava za otroke Mehurčki