Tinkara Kovač z novim singlom ‘O, morje’ ter koncertnim dogodkom v živo

Tinkara Kovač (Foto: Promo/Dallas)

Tinkara Kovač je za konec leta pripravila izid novega singla, ki nosi zanimivo zgodbo o sodelovanju in ustvarjanju  – Tinkara se je poklonila zapuščini italijanske popularne glasbe ter ustvarila lastno interpretacijo pesmi, ki jo je napisal italijanski kantavtor Bindi.

Do snidenja v živo in izdaje albuma pa Tinkara za vse tiste, ki imajo radi njeno glasbo, ob zaključku leta pripravlja prav poseben koncert v živo preko spleta. Več podrobnosti o tem virtualnem druženju bo razkrila postopoma preko Facebooka in Instagrama in svoje spletne strani www.tinkarakovac.si – ter v koncert interaktivno vključila publiko.

Povezava do nakupa vstopnic preko Eventima –

Tinkara Kovač, on-line koncert v živo – 26.12. 2020 ob 20:30

‘O, MORJE’
besedilo v izvirniku: Bassignano
prepesitev besedila: Tinkara Kovač
glasba: Bindi
aranžma: Giovanni Toffoloni

‘Moj dolgoletni prijatelj Alberto Zeppieri me je letos ponovno povabil k sodelovanju – izdajal je kompilacijo”Ritratti d’autore” posvečeno dvema italijanskima kantavtorskima velikanoma Bindiju in Bassignanu in želel si je, da bi imel vsaj eno mojo interpretacijo na njej, to bo tudi edina pesem na tem albumu v slovenskem jeziku. Skladbo mi je zaupal v prepesnitev in tako je nastala O, morje, ki bo uvrščena seveda tudi na album Neskončnost. ‘ – Tinkara Kovač

O KONCERTU:

Leto 2020 naj mine v znamenju glasbe v živo pa čeprav preko ekrana. 26. decembra, ko obenem praznujemo dva tako lepa pojma kot sta samostojnost in enotnost, je pravšnji dan, da povezanost med nami situaciji navkljub doživimo v živo na prav posebnem koncertu, ki se na tak način in v taki razsežnosti v običajnih razmerah ne bi mogel zgoditi.

Lokacija koncerta bo Muzej slovenskih filmskih igralcev v Divači. Muzej tvori celoto s tremi kompleksi, Škrateljnovo hišo – rojstno hišo Ite Rine, večnamensko dvorano in muzejem s stalno razstavo, posvečeno slovenskim filmskim igralcem. Prav v slednjem prostoru se bo Tinkara s svojo zasedbo namestila v osrčje slikovite stalne razstave, ki bo služila kot sugestivna kulisa temu posebnemu dogodku.

Namestili se boste udobno v vaš najljubši domači kotiček, si pripravili nekaj dobrega za pod zob in si postregli z vašo najljubšo pijačo, da bomo lahko nazdravili vsak z ene strani ekrana, ter se obkrožili s svojimi najdražjimi. S klikom na povezavo, ki jo boste prejeli na vaš elektronski naslov, boste lahko komunicirali preko klepeta z nami z vprašanji in komentarji, pokukali v pesmarico, ki vam jo pripravljamo, igrali, se igrali, peli in uživali prav poseben praznični večer z razposajeno glasbeno druščino. Darilo za vas: glasbene želje bomo od 20. decembra sprejemali na FaceBook-u in InstaGram-u.

Povezava do Facebook dogodka –

Tinkara Kovač, on-line koncert v živo – 26.12. 2020 ob 20:30