Tinkara Kovač potuje v Berlin

Tinkara Kovač odhaja v Berlin.
Tinkara Kovač odhaja v Berlin.

Nemčija je v času evrovizijske vročice k sodelovanju povabila več mednarodno priznanih strokovnjakov, ki bodo pomagali izbrati nemškega predstavnika za nastop na Eurovision Song Contest 2018 v Lizboni. Med njimi je tudi slovenska glasbenica Tinkara Kovač, ki se prav s tem namenom danes odpravlja v Berlin. V večernih urah se bo namreč odvijal finalni izbor Eurovision 2018, Unser Lied für Lissabon.

 

Tinkara prvič zapela v nemškem jeziku

Nemška televizijska hiša NDR se je odločila za oblikovanje panela mednarodno priznanih strokovnjakov, ki so v preteklosti že sodelovali v nacionalnih komisijah za izbor pesmi Evrovizije. Ti bodo nocoj, skupaj s panelom gledalcev, odločali o usodi nemškega predstavnika na Eurovision Song Contest. Do sedaj so že bili vključeni v izbor šestih glasbenikov, napočil pa je tudi čas za končni izbor.

‘Ko potujemo, verjamem, da nikoli ne pridemo isti nazaj – vsakokrat s potovanja domov prinesemo delček države in njene kulture, tam pa pustimo delček sebe. In tako se je včeraj po čisto običajnem obisku studia rodila spontana zamisel … zakaj pa ne bi v znamenju mojega glasbenega potovanja v Berlin prvič zapela tudi v nemškem jeziku … vse se je odvilo v dveh urah – Anja Vasiljevič se je hitro odzvala na povabilo, da prepesni moje besedilo in tako bo nova skladba, ki jo delava skupaj z Domnom Gracejem, kmalu na voljo… upam, da vam bo všeč in da tudi vas navdahne, da pripravite kovček in skočite pogledat na še kak drug kotiček sveta …’ pa je povedala Tinkara.