Tinkara Kovač kmalu z novim albumom ‘Škatlica vžigalic’

Tinkara Kovač (FOTO: osebni arhiv izvajalca)
Tinkara Kovač (FOTO: osebni arhiv izvajalca)

Nov Tinkarin album, ‘Škatlica vžigalic‘, ki bo izšel v začetku leta 2020, prinaša pesmi iz njene preteklosti ter nekaj novih.

O prihajajočem ploščku ‘Škatlica vžigalic’

Aranžmaji so narejeni z ljubeznijo in spoštovanjem do živega igranja, do muziciranja in prehajanja najrazličnejših žanrov. Na albumu skladbe gostijo posebne glasbene goste. Tako lahko na albumu poleg barvitih vokalov, kitar, klavirja in flavte, slišite zvoke violine, trobente, marimbe, najrazličnejših eksotičnih piščali, klarineta, tresa, barvitih perkusij in tube. Zvok, ki so ga posneli v Tinkarinem studiu, bodo prenesli na odre, tako da se album in koncerti ne bodo bistveno razlikovali, ampak bodo tvorili lepo celoto.

Prvi single s tega albuma je skladba ‘A se tukaj svet konča?‘, priredba pesmi ‘Mars in Venera‘, ki jo je Tinkara prvič izvedla na Festivalu Melodij Morja in Sonca leta 2013, in prejela glavno nagrado festivala ter nagrado za najboljšo interpretacijo. Letos je Tinkara ponovno slavila na sedaj že 39. Festivalu Melodij Morja in Sonca in sicer s skladbo ‘Bodi z mano do konca‘. Prejela je glavno nagrado, nagrado za najboljše besedilo, avtor glasbe Aleš Klinar pa je prejel še nagrado za najboljšo pesem. Skladba bo v intimnejši različici poleg ostalih tudi na albumu.

V pesmi sem zapisala, če smo morda na repu civilizacije – da ne rečem na psu – in nam napovedujejo konce in zaključke, je moje vprašanje – koliko se zares poznamo, v kolikšni meri smo zares prisotni en z drugim, koliko zares živimo? V teh predprazničnih dnevih vam s to pesmijo vsem želim, da bi v decembru, ki je prepoln vsega, šli ne na potovanje v širino in višino, ampak globino, navznoter, vase. In preživeli čimveč prostih ur en z drugim tako, da bi se dotaknili duše in srca. – TINKARA KOVAČ