Tinkara Kovač in Kevin Koradin združila moči za skladbo ‘Obraz’

Tinkara Kovač in Kevin Koradin (FOTO: osebni arhiv izvajalca)
Tinkara Kovač in Kevin Koradin (FOTO: osebni arhiv izvajalca)

Vrhunska slovenska glasbenika, ki se že dolgo poznata še iz mladosti, bila pa sta tudi soseda med bivanjem v Ljubljani sta se spoznala sta se že v glasbeni šoli na obali in od takrat zgradila uspešni glasbeni karieri. Letos ob zaključku EME sta se odločila za sodelovanje in tako je nastal duet ‘Obraz‘.

O sodelovanju med Tinkaro in Kevinom

‘Delati s Tinkaro je užitek saj imava podoben pogled na glasbo in podobno etiko dela, cenim jo kot osebo in glasbenico, njen prepoznaven glas in stil petja pa je eden tistih, ki bodo za vedno zapisani v zgodovino slovenske glasbe,’ je o sodelovanju z edinstveno Tinkaro povedal Kevin, ki je avtor glasbe s Tinkaro pa se skupaj podpisujeta pod besedilo nove pesmi.

Tudi Tinkara je več kot navdušena nad novim glasbenim sodelovanjem o katerem je zaupala: ‘Kolikokrat v življenju se nam zdi, da nekoga poznamo že od nekdaj pa ne vemo točno kdaj, kje in kolikokrat smo ga že srečali. Pa pride do srečanja, ki poznanstvo spremeni v nekaj več. In potem se vprašamo kako to, da se ni zgodilo prej, kako nenavadno, da se ni zgodilo že mnogo prej. Pa kar hitro postane jasno, da še ni bil čas, da se tako kot v glasbi še nismo uglasbili v skupni akord … S takšnimi mislimi in občutki sem vstopila v sodelovanje s kolegom, primorcem Kevinom Koradinom, ki se mi je s svojo prodorno, toda subtilno glasbo, kot žarki skozi temo zapisal v moj glasbeni DNK spomin že mnogo let nazaj, ko sva bila oba še mulca, vendar že takrat polna glasbenega navdiha in načrtov. Srečala sva se na letošnji EMI, se smejala, ker sva bila med najstarejšimi in že je bilo govora, kdaj bova naredila skupni komad. In evo, tu je! Že ob prvem poslušanju sem se čudila, kako se najina glasova ujemata in kako je Kevin avtorsko našel pravo mero popa, rocka, teme in svetlobe, ter vse to povezal v lepo skupno celoto.Vesela sem, da sva združila glasbene moči in vem, da je to šele začetek,« in še delila sporočilo nove skladbe: »Zgodba, ki jo pojeva, je nekakšno zrcaljenje in konfrontacija moškega in ženskega protipola in obenem spoznanje, da si v čustvih na koncu koncev nismo prav nič drugačni.’

Za produkcijo pesmi je poskrbel Kevinov dolgoletni sodelavec Clifford Goilo, pesem pa je bila snemana tako v Kopru kot v Ljubljani v studiu Petra Penka.

Ob izidu ove skladbe pa glasbenika enoglasno sporočata: ‘V teh časih ljudem želiva predvsem zdravje in prošnjo naj ne izgubijo upanja, saj verjamemo, da bomo tudi to težko obdobje lažje prebrodili skupaj v družbi dobre glasbe.’

Skladbo ‘Obraz’ lahko kupite TUKAJ.