Tinkara Kovač bo aprila v Kinu Šiška predstavila album ‘∞’

Tinkara Kovač (FOTO: Polona Krevatin)
Tinkara Kovač (FOTO: Polona Krevatin)

Tinkara Kovač pripravlja nov album z naslovom (‘NESKONČNOST’), ki ga bo 3. aprila 2020 predstavila na koncertu z gosti v Kinu Šiška.

O albumu ‘∞’ in Tinkari Kovač

Album prinaša prepoznavne pesmi iz njene preteklosti ter nekaj novih. Aranžmaji so narejeni z ljubeznijo in spoštovanjem do živega igranja, muziciranja in prehajanja najrazličnejših žanrov. Tako lahko na albumu poleg barvitih vokalov, kitar, klavirja in flavte, slišite zvoke violine, trobente, marimbe, najrazličnejših eksotičnih piščali, klarineta, tresa, barvitih perkusij in tube. Zvok, ki so ga posneli v Tinkarinem studiu, bodo prenesli na oder.

Tinkara je s svojimi številnimi in raznolikimi zasedbami od leta 1996 odigrala preko 1000 koncertov v Sloveniji, na Hrvaškem, v Avstriji in Italiji. Med pomembnejša mednarodna sodelovanja na odru in v studiu uvršča Iana Andersona (Jethro Tull), Roberta Planta (Led Zeppelin), Carlosa Nuneza (The Chieftans), Dana Laverya (Tonic), Massima Bubolo, Kati Garbi in Paula Millnsa, nedavno pa je sodelovala pri snemanju novega studijskega albuma kultne italijanske zasedbe Litfiba.

Tinkara pa rada tudi preseneča – ob 30-letnici slovenske metal zasedbe, Interceptor, se je ‘Master Čulku‘ pridružila v skladbi ‘Uničimo tabuje‘, reški šok rockerji Let 3 pa so jo povabili k snovanju priredbe ‘Maček v žaklju‘.

22. februarja bo Tinkara Kovač s skladbo ‘Forever‘ nastopila na letošnjem tekmovanju Ema 2020.

V petek, 3. aprila 2020, se nam obeta čudovit večer v družbi odlične glasbenice, flavtistke in vsestranske umetnice, Tinkare Kovač!