TIDAL WAVES: ‘Bil je kot nekakšen reset od mišljenja’

Tidal Waves (Foto: Management skupine)

Zgodba skupine Tidal Waves se je začela leta 2016, ko sta si pevec in kitarist Žiga Cerar ter basist Klemen Rizmal zaželela nekaj drugačnega na glasbeni sceni. Z namenom osvežiti, pretresti in narediti nekaj novega na sceni sta ustanovila bend, ki bo storil prav to.

Istega leta so nastopili tudi na prireditvi IME LETA, ki jo pripravlja Val 202. Po menjavi kar nekaj članov in iskanju prave zvočne recepture sta v letu 2019 našla pravo osebo, ki je razumela njuno vizijo in pogled na svet. Na bobnih se jima je pridružil Garvin Gajšek in duo je zopet postal trio. Glasbo, ki jo ustvarjajo, je težko opisati le z nekaj preprostimi besedami. V njej se meša pop, rock pa tudi zvoki, ki niso s tega sveta. Fantje želijo ustvariti nekaj novega, neslišanega, kar bo poslušalcu nudilo nekaj več.

ROCKER.SI: Od vašega najnovejšega singla ‘Ashoka’ mineva štiri mesece. Kaj ste počeli v tem času?

TIDAL WAVES: V tem času smo delali na novem materialu za prihajajoč dolgometražen album.

ROCKER.SI: Bo videospot za skladbo ‘Sam midva’ dobil naslednika?

TIDAL WAVES: To bo za singel ‘Ashoka’.

ROCKER.SI: V sredo, 11. avgusta, boste nastopili na festivalu Trnovfest. Kakšno izkušnjo ste imeli lansko leto in kaj pričakujete od letošnjega nastopa?

TIDAL WAVES: Na letošnjem nastopu pričakujemo še večje število obiskovalcev in nepozaben večer.

ROCKER.SI: V zasedbi imate novega bobnarja, lahko poveste kaj več o tem?

TIDAL WAVES: Zaenkrat ni stalen član, ampak session bobnar, prepustimo se toku morja.

ROCKER.SI: Kaj je tista stvar, ki ste se jo kot bend naučili v zadnjem letu? Razmišljate kaj drugače in ali se vas je karantena vseeno dotaknila zaradi “novega” načina življenja?

TIDAL WAVES: Ja, seveda, bil je kot nekakšen reset od mišljenja. Zavedati smo se morali, da ni vse tako samoumevno, kot smo si mogoče to prej predstavljali.