Therion – “New Rock Opera”, 4. marec, Kino Šiška

Čas je za sinfonično opero.

Že kar nekaj časa je znano, da Therion, pionirski sinfoniki z dosedanjim opusom petnajstih albumov, za letošnje leto pripravljajo izdajo šestnajstega, imenovanega Beloved Antichrist. Že od konca lanskega leta pa napovedujemo in se veselimo njihovega obiska Kina Šiška, 4. marca 2018, kjer nam bo stvaritev tudi predstavljena – pod imenom, ki že samo po sebi vse pove – ‘New Rock Opera’.

Gre za pravo rock opero, napisano po navdihu zgodbe ‘A Short Tale Of The Antichrist’ ruskega filozofa Vladimirja Sergejeviča Solovjovova v sredini 19. stoletja. Celotna stvaritev je dolga čez 3 ure in vsebuje 29 različnih vlog, ki jih bodo odigrali in odpeli člani benda, med njimi Thomas Vikström in Lori Lewis. Redno gostujoča na turneji je tudi Chiara MalvestitiLinnéa VikströmEmmie Asplund in drugimi izjemnimi vokali, ki delo prenesejo v doživetje.

Therion svojo tematiko črpa iz različnih tradicionalnih mitologij in praks, tudi magije in okultnega. Po izidu 2. februarja 2018, se Therion odpravljajo po evropskih prizoriščih, v spremstvu ruskih Imperial Age in nemških Null Positiv. Po zaslugi naših MH Concerts se bodo 4. marca ustavili tudi v ljubljanskem Kinu Šiška.

KDO: Therion, support Imperial AgeNull Positiv
KJE: Kino Šiška, Ljubljana
KDAJ: 4. marec 2018

Vstopnice so še na voljo prek sistemov Eventim in On Parole.