The Dead Daisies predskupina na koncertu Judas Priest

Skupina The Dead Daisies (FOTO: osebni arhiv izvajalca)

Obveščamo vas, da bo kot predskupina na koncertu Judas Priest, ki se bo zgodil v torek, 14. julija v Stožicah nastopila avstralsko-ameriška skupina The Dead Daisies.

Na kratko o The Dead Daisies

Gre za skupino preverjenih rokerjev z dolgoletnimi karierami, ki se močno naslanja na izročilo sedemdesetih in osemdesetih let. Pričakujemo lahko močne vokale in udarne melodije, z vplivi Aerosmith, Bad Company in številnih drugih.

Skupina ustanovljena leta 2013 je sestavljena iz samih starih znancev žanra. Pevec in basist Glenn Hughes je nekdanji pevec Deep Purple ( poznan pod vzdevkom ‘The Voice of Rock’), za kitarske solaže skrbi Doug Aldrich, ki je igral v mnogih skupinah, kot so Whitesnake in Dio, na bobnih pa je Deen Castronovo, ki se ga spomnimo po igranju z Journey, Bad English in Hardline in kitarist David Lowy prihaja iz Red Phoenix in Mink.

Superskupina, ki jo je leta 2013 ustanovil ritem kitarist David Lowy, je v kratkem času svojega delovanja dosegla resnično veliko. Odre so si delili z največjimi imeni svetovnega rocka. V zgodovino svetovnega rocka pa so se zapisali kot prva zahodna rock skupina, ki je leta 2015 nastopila na Kubi. Takrat sta bila v skupini tudi Darryl Jones in Bernard Fowler, ki sicer nastopata z The Rolling Stones. Prav z njimi sta bila na Kubi tudi naslednje leto.

Vstopnice za koncert lahko kupite TUKAJ.