The Caveman in Chickn prihajajo v MKNŽ Ilirska Bistrica

Chickn

V MKNŽ Ilirska Bistrica prihaja mešanica novo zelandskega garage punk rocka in grškega psihodeličnega rocka. V petek, 26.10.2018 ob 21. uri bodo tako nastopili The Caveman iz Nove Zelandije in Chickn iz Grčije.

The Caveman

The Caveman so nastali v srednji šoli zaradi skupne ljubezni do lepila in divjega rock’n’rolla. Sedaj je najnevarnejši rock n ‘roll band na Novi Zelandiji prinesel svoj razburjen spektakel na severno poloblo. V London so prispeli decembra 2015 in načrtujejo tudi osvajanje Evrope. Na odločitev, da se premaknejo, pevec skupine Paul Caveman pojasnjuje: “Noben bar nas ne bo hotel gostiti, nobena radijska postaja nas ne bo predvajala … morda tudi mi lahko odjebemo na drugo stran sveta.” Skupina je pravkar objavila svoj prvi LP (za ubijalsko NZ založbo 1:12 records). Na voljo v strupenem zelenem in kristalno čistem vinilu, je gnusna mešanica hudih 77 minut punka in slinjenja rock’n’rolla. Ti fantje so očitno mladi, pijani in jezni, in to je potovanje, ki ga ne želite zamuditi.

Chickn – Vse se je začelo leta 2012, ko so se Sara, Evangelos in Angelos znašli v atenskem baru in se odločili za začetek skupine, ki so jo nekaj minut kasneje poimenovali CHICKN. Po nekaj vajah, EPju (“She’s got a CHICKN to ride” in samoizdani kaseti – 2012) so naslednjih šest let posvetili eksperimentiranju, koncertom in menjali več kot 20 članov, ki so ustvarili, uničili in ponovno ustvarili skupino. Zadnje čase igrajo AcidGlam rock, ki nam ga bodo tudi predstavili v MKNŽju.