The Canyon Observer z novim videosinglom ‘Come Home and Break My Bones’

Skupina The Canyon Observer (FOTO: Marijo Zupanov)
Skupina The Canyon Observer (FOTO: Marijo Zupanov)

Večno raziskujoči The Canyon Observer pripravljajo nekaj svežega: novo poglavje, ki bo zmrazilo še vsako trdno hrbtenico.

O pesmi ‘Come Home and Break My Bones’

Medtem ko The Canyon Observer pripravljajo svoj novi album, si vi privoščite sladico pred glavno jedjo. Nov videosingle ‘Come Home and Break My Bones‘ je na voljo v posluh na vseh digitalnih platformah.

The Canyon Observer o komadu: ‘Lansko poletje, ki se zdaj zdi že celo večnost nazaj, smo se za nekaj dni zaprli v studio, da ustvarimo novo skladbo. Ta je imela že nekaj osnovnega ogrodja, a je potrebovala še svoj smisel. V nekem trenutku smo zunaj jedli kruh in pili vino kot “ta pravi kristjani, kakršni nismo” in naleteli na zobno protezo v travi. Čudovita in bizarna najdba. Kasneje istega dne so nas obiskali naši prijatelji, lokalci, ki so opravili še več svetih vinskih obhajil in na dan je prišla zgodba o stari gospe s protezo, ki je pred časom storila samomor na železniških tirih tik ob studiu. Seveda je možno, da to ni bila njena proteza, toda kakšna je verjetnost?
Z zgodovino samomorov v naših družinah in z zgodbo o protezi se je vse povezalo in celotna pesem je dobila smisel. Nastal je nov single ‘Come Home and Break My Bones’.’


O skupini The Canyon Observer

Fantje že kujejo ideje za nov plošček. (FOTO: Marijo Zupanov)
Fantje že kujejo ideje za nov plošček. (FOTO: Marijo Zupanov)

The Canyon Observer je petglava pošast, ki se že od leta 2011 vleče iz globin temnega kanjona. Ob tem sproža eksperimentalne zvoke, ki nastajajo zaradi krhkih odlomkov black metala, noisa, post-metala, dooma in sludga. Z neprebojno meglo in dezorientirajočimi lučmi vas v živo pelje na težko in grozljivo potovanje, ki ga ne more omiliti noben dlakavi mucek. Po izdaji EP-jev ‘Chapter I‘ (2011) in ‘II‘ (2012), je domača zasedba leta 2015 izdala kritiško priznani prvenec ‘FVCK‘, s katerim so igrali na odrih po Evropi in celo na Kubi ter si delili odre z Russian Circles, Rosetta, God Is An Astronaut in Ahab. Na drugem albumu ‘NØLL‘ (2018) se je njihov glasbeni izraz še bolj poglobil v glasbeno eksperimentiranje, ki še zmeraj zeva v praznino človeških duš in njihove okolice.

Večno raziskujoči The Canyon Observer zdaj pripravljajo nekaj svežega: novo poglavje, ki bo zmrazilo še vsako trdno hrbtenico.