T.M.S. CREW: ‘Kar seješ, to žanješ’ (2020)

Foto: T.M.S. Crew/Dallas Records, promo
Foto: T.M.S. Crew/Dallas Records, promo

Čeprav hip hop, rap in sorodni (pod)žanri niso ravno pogosta stvar, ki bi prišla iz mojega predvajalnika, občasen izlet v drugačne vode ne škodi. Sploh če se na poti naučiš kaj novega.

Druga studijska plošča (naročilo) gorenjske zasedbe T.M.S. Crew ponuja 9 avtorskih skladb, ki se ne držijo le svojega izvornega genskega zapisa. Zbrana druščina je namreč svetu ponudila raznobarven in dokaj razburkan izdelek, ki ne skopari z uporabo glasbenih slogov. Hip hopu sledi rock, ki se nato prelevi v funk in jazz, kasneje v reggae in tako dalje. Morda vzporednica z avstralskimi Hilltop Hoods niti ni tako napačna. Hip hop, ki ni zgolj to. Pri pregledu albuma se je treba ustaviti tudi pri njegovih besedilih, ki se lotevajo različnih stvari. Od tradicionalnega opazovanja in analize sveta okoli sebe pa do nekoliko bolj intimnih vsebin.

T.M.S. Crew so z novim albumom ustvarili zanimiv produkt, ki zveni sveže in organsko, hkrati pa tudi ne prekorači svoje dobrodošlice. Ne vsebuje dodatnih skladb, ki bi po nepotrebnem podaljševale našo pot. Zanimivo, poučno in ravno prav dolgo.

Ocena: 3/5