System of a Down se med seboj bolje razumejo, ker ne izdajo albuma

Skupina System of a Down (FOTO: Tone Deaf)
Skupina System of a Down (FOTO: Tone Deaf)

Frontman ameriške heavy metal zasedbe System of a Down Serj Tankian je v nedavnem intervjuju za Forbes spregovoril o tem, da so odnosi med člani zasedbe morda boljši prav iz razloga, ker že 12 let niso izdali novega studijskega albuma.

Z albumom se ne obremenjujejo več

Fantje so sicer želeli izdati nov album, a se med seboj nikakor ne znajo uskladiti kaj in kako bi to storili. Serj je ob tem dejal: ‘Je, kar je. Glede nove glasbe, precej novinarjev se vrača v preteklost in sprašuje o prihodnosti, zato sem nedavno objavil tudi izjavo na Facebooku, kjer sem pojasnil celotno situacijo in prevzel odgovornost.’

Tankian je dejal, da mora biti celoten kreativni proces naraven in mora biti pravi v vseh pogledih. Povedal pa je tudi, da nikjer ne obstaja zakon, da bi morala skupina biti skupaj milijon let in imeti milijon albumov. Meni, da je tovrstno razmišljanje celo regresivno.

Sicer System of a down še vedno polnijo koncertne dvorane z občasnimi koncerti, z izdajo novega albuma pa so se popolnoma nehali obremenjevati.

Serj je še povedal: ‘Popolnoma uživamo. To je to, v vseh teh letih, morda smo boljši prijatelji zato, ker nismo izdali albuma že 12 let. Mislim, da ustvarjanje albuma prinaša veliko osebnih kompleksov na površino. Ko pa igramo v živo, je povsem drugače. Smo: hej, kako si? Nisem te videl že mesece. Kako kaj družina? In zabavamo se. Je kot bi skupaj igrali košarko. Z možgani se nič ne dogaja. Samo uživamo v tem, kar počnemo. Zato se tako zelo zabavamo. In posledično smo postali tudi boljši prijatelji. Po letih turneje tu in tam in mesecih tu in tam, smo se med seboj zbližali prav zaradi tega.’

Sicer pa je nedavno kitarist Daron Malakian obtožil Tankiana, da je prav on krivec, da albuma še ni, ker ga ni želel posneti. Tankian pa je nato odgovoril, da so kreativni in finančni problemi z Malakianom pripeljali do te točke.

Spomnimo se še, da so System of a Down zadnja dva albuma ‘Mezmerize‘ in ‘Hypnotize‘ izdali leta 2005.