Švedska premierka obožuje skupino System of a Down

Skupina System of a Down (FOTO: Tone Deaf)
Skupina System of a Down (FOTO: Tone Deaf)

Političarka, ki bi vas znala navdušiti z glasbenim okusom, je zagotovo švedska premierka Magdalena Andersson. Razlog? Je velika oboževalka skupine System of a Down.

Je velika oboževalka skupine System of a Down

15. februarja je za švedski radio Bandit Rock v intervjuju namreč dejala: ‘Ko pride do rocka, potem so na seznamu System of a Down. Resnično so osupljivi.’

Po odstopu predsednika vlade in vodje Socialdemokratske stranke Stefana Löfvena konec lanskega leta je Anderssonova postala prva ženska, ki je bila izvoljena na položaj premierke v celotni zgodovini Švedske.

Radijska voditelja Bollnäs-Martin in Richie Puzz sta se pozanimala, ali Anderssonova tudi doma posluša glasbo zasedbe System of a Down, odvrnila pa je: ‘Da, absolutno, in tudi, ko je zabava!’ Čeprav je velika oboževalka skupine SOAD pa na domačih zabavah ne prevzema vloge DJ-ja, to namreč stori njen mož: ‘Ne glede na to kakšna je zabava, jo prevzame moj mož.’

Glede na dejstvo, da ima Švedska številne izjemne metal izvajalce pa je samo vprašanje časa, kdaj bo kdo od njih nastopil na zabavi švedske premierke. Morda pa prav kmalu povabi Amon Amarth, In Flames, Opeth, At the Gates, Meshuggah, Sabaton, Crashdïet ali koga drugega.