Stray Train bodo ogreli občinstvo pred Scorpions-i

Skupina Stray Train bo nastopila pred legendarnimi Scorpionsi. (FOTO: Nika Brunet)
Skupina Stray Train bo nastopila pred legendarnimi Scorpionsi. (FOTO: Nika Brunet)

Najprej je slovenski bluesrock kolektiv, ki v živo zveni vsaj tako dobro kot na albumih, opazila tujina, zdaj pa se zasedba Stray Train vse bolj uveljavlja tudi v domači Sloveniji. Konec maja so navdušili na dveh stadionskih koncertih v Rusiji, kjer so bili gostje Nickelback in poželi pohvale tako s strani publike kot glavnih zvezd večera.

 

Najprej navduševali pred Nickelback-i, zdaj bodo še pred Scorpionsi

Po vrnitvi domov so kmalu spet napakirali kovčke in odpotovali v Nemčijo, kjer jih letos poleti sicer čaka kar nekaj koncertov. Pretekli vikend pa so kot eno izmed dveh glavnih imen večera nastopili na festivalu BlauRock Openair v Ulmu.

Ta teden bo končno napočil čas še za Slovenijo: v petek, 8. junija, bodo namreč gostje na koncertu Scorpions v Stožicah v Ljubljani. Ob 20h bodo tako na svoj račun prišli vsi ljubitelji bluesrocka, ki so Stray Train morda zamudili na razprodanem koncertu v Kinu Šiška ob izidu drugega studijskega albuma. Stray Train namreč večinoma nastopajo v tujini, zato so koncerti pri nas poslastica, ki je ne gre zamuditi. In letos bodo na voljo štiri – prva ta petek zvečer.

‘Igrati ob velikanih rock glasbe, Scorpions, katerih kasete sem kot mulc poslušal že konec osnovne šole na svojem prvem walkmanu, je zagotovo eden izmed vrhuncev letošnje koncertne sezone, ki bo za Stray Train res zelo pestra. V kolikor pa to lahko narediš še pred domačim občinstvom v Stožicah, je to še toliko lepše,’ je povedal pevec Luka Lamut.

Stray Train letos poleti čaka še nekaj koncertov za domačo publiko. ‘Radi igramo v tujini in veliki odri so zagotovo sanje vsakega benda, vendar imajo tudi koncerti pred domačo pubiko poseben čar,’ pravijo. V soboto, 14. julija bodo zatresli Laško na prireditvi Pivo in cvetje, potem pa jih bomo lahko videli še v začetku avgusta na festivalu Castle Kolpa Music Festival na Fari ter 18. avgusta na festivalu Motorcity v Tolminu.