STONE TEMPLE PILOTS: ‘Perdida’ (2020)

Dve leti po izidu izredno pozabljivega Stone Temple Pilots (2018) se je zasedba z istim imenom vrnila na sceno. Tokrat v obliki akustičnega albuma Perdida, ki je bil izdan pri založniški hiši Rhino. Gre za drugi studijski album, ki ga je z bandom posnel pevec Jeff Gutt.

Nova studijska stvaritev poslušalcu ponuja točno to, kar lahko pričakujemo od tovrstnih albumov. Prijetno instrumentalno spremljavo bratov DeLeo in bobnarja Kretza, ki ob pomoči Jeffovega glasu v izbranem okolju pride še bolj do izraza. Kot prvi primer lahko izpostavim z ritmi flamenka obarvano “Perdida”. Potem je tukaj tudi trojec “I Didn’t Know the Time”, “Years” in “She’s My Queen”, ki vas bo popeljal v zgodovino. V čase bandovih začetkov, serviranih akustično. Pri omenjanju poslastic ne smemo spregledati nit “Miles Away”, nekakšnega križanca med akustičnim grungeom, italijansko tradicionalno glasbo in še čem.

Stone Temple Pilots je z objavo novega albuma očitno uspelo najti smer svojega potovanja. Svet akustične glasbe, začinjen s spodobnim vokalom in produkcijo. Če bo band ostal zvest novemu zvoku in ga vsake toliko popestril s še kakšnim električnim skokom v preteklost, se mu zna takšno početje še zelo obrestovati.

Ocena: 4/5