Stinga neimenovana ženska obtožuje posilstva leta 1979

Sting (FOTO: Bass player)

Kot poročajo tuji mediji, v civilni tožbi, vloženi pred nekaj dnevi na zveznem sodišču v Arizoni, je zapisano, da naj bi britanski pevec Sting, čigar pravo ime je Gordon Summer, pred več kot 40 leti posilil mladoletnico. Prav ta je letos vložila tožbo zoper glasbenika. Neimenovana ženska navaja, da naj bi jo Sting posilil 14. maja 1979, potem ko sta se spoznala v glasbeni trgovini, kjer so oboževalci lahko spoznali in poklepetali s skupino Police. Takrat je bil Sting star 27 let.

V tožbi ni naveden le pevec, ampak tudi ostali člani skupine Police in organizatorji dogodka.

Njegov dvetnik John Rosenberg je v izjavi za Yahoo Entertainement povedal: “Sting čuti veliko sučutje do vsakogar, ki je preživel kakršno koli spolno nadlegovanje ali spolni napad, a kategorično zanika vse obtožbe in dodaja, da ne ve, kdo je ženska, ki ga toži. Za obtožbe, ki se navezujejo na leto 1979, smo vsi prvič slišali pred dnevi, ko je izšla uradna izjava odvetniške pisarne neimenovane ženske.  Če se bo primer še nadaljeval, bomo obtožbe zanikali in se borili za pravičen izid. Sting pozdravlja temeljito in odprto preiskavo v tej zadevi.”

Po zapisanem v tožbi sodeč, je neimenovana ženska, ki zdaj živi v Kaliforniji, obiskala dogodek v glasbeni trgovini, ko je skupina promovirala svoj drugi album. Takrat naj bi kot 15-letnica spoznala frontmana Stinga in njegove sočlane. Ta isti dan se je zvečer udeležila koncerta v Arizoni. Člani skupine so se po navedbah tožnice sprehodili med obiskovalce, ko se je pevec ustavil pri njej in jo, kot je zapisala, ‘na kratko ogovoril in jo prosil, da se usede k njemu v naročje med nastopom’. Tožnica trdi, da jo je Sting (takrat poročen s prvo ženo Frances Tomelty) po zaključku koncerta povabil na zasebno zabavo v Pheonixu. Na verandi za hišo naj bi jo glasbenik poljubil in jo začel otipavati po prsih in njenem intimnem predelu. Tu je v zapisu ponovno poudarila, da je bila takrat stara 15 let in da je bila še vedno devica, da izkušenj z moškimi ni imela. Posilstvo naj bi se zgodilo v hotelu, kamor so odšli po zabavi.

Tožnica pravi, da je šele eno leto po posilstvu povedala prijateljicam, kaj se ji je zgodilo, kasneje pa tudi nekaterim družinskim članom. Pomoč je poiskala tudi pri psihoterapevtu, saj ji je to povzročilo veliko psihičnih težav in travm, s katerimi se je morala spoprijeti. Poleg tega je se ji je v mislih prikazal spomin na srečanje vsakič, ko je slišala katero od Stingovih pesmi.

Odvetniki tožnice zahtevajo odškodnino v višini 62 tisoč evrov (75 tisoč ameriških dolarjev). 

Vir: 24ur