Steve Vai o Axlu in novem albumu skupine AC/DC

Steve Vai (FOTO: Marko Alpner)
Steve Vai (FOTO: Marko Alpner)

Za skupino AC/DC so bila zadnja leta precej pestra. Že vse, od kar so zaključili s promocijsko turnejo albuma ‘Rock Or Bust‘ na kateri je kot pevec vskočil Axl Rose (Guns N’ Roses) se pojavljajo govorice, da bodo legendarni avstralski rockerji izdali nov studijski album, na katerem bo prav tako kot pevec nastopil Axl Rose.

 

Vai meni, da bi bilo fantastično, če bi na novem albumu pel Axl Rose

Bo na novem albumu skupine AC/DC pel Axl Rose? (FOTO: YouTube)
Bo na novem albumu skupine AC/DC pel Axl Rose? (FOTO: YouTube)

Za skupino AC/DC so bili težki časi. Lani je namreč umrl soustanovitelj Malcolm Young, zaradi zdravstvenih težav jih je zapustil pevec Brian Johnson, iz skupne pa sta prav tako odšla tudi bobnar Phil Rudd in basist Cliff Williams. In vse od končane turneje in od omenjenih dogodkov dalj,, se oboževalci sprašujejo, ali bo ustanovitelj in kitarist Angus Young s skupino AC/DC nadaljeval, ali pa je čas za upokojitev.

Oglasil se je tudi legendarni kitarski virtuoz Steve Vai in dejal, da bi bilo fantastično, če bi na novem studijskem albumu res pel Axl Rose: ‘To bi bilo fantastično. To ne bi bila nikakršna napaka.’

Pevec zasedbe Rose Tattoo je v nedavnem intervjuju za The Rockpit dejal, da mu je Angus povedal, da že dela na novem studijskem albumu, k sodelovanju pa je povabil tudi Axla Rosa.

Steve Vai je še dodal, da mu je producent Mike Clink, s katerim je delal tudi Axl, dejal, da je v studiu resnično dober: ‘Rekel je, da bi Axl samo prišel in odpel s prve. Tu gre za močno povezanost glede na način kako on poje, mislim, da bi bilo to fantastično.’