Stephen Pearcy (Ratt) želi zbrati stare člane

Ratt - Warren_Demartini in Stephen Pearcy
Foto: Ethan Miller

V več kot 10 letih, odkar so Ratt izdali zadnji album Infestation, je bila skupina deležna številnih sprememb v zasebi, precej časa pa so tudi preživeli na sodišču glede kdo ima avtorske pravice za uporabo imena Ratt.

Pevec v skupini Stephen Pearcy, je pred časom že napovedoval novi album, sedaj pa je predlagal, da do izzida novega albuma ne bo prišlo, če se ne zberejo še živeči “klasični” člani skupine, da skupaj napišejo in posnamejo nov album. “Ne bi rad izzdal nove Ratt plošče brez originalnih fantov. Mislim, preprosto ne bi imelo smisla. Preizkusili smo”, je dejal Pearcy.

Zgornja izjava je sicer v nasprotju z izjavo iz oktobra, ko je izjavil, da novi album nastaja, da ga ustvarjata skupaj s kitaristom Jordanom Ziffom, ki se je skupini pridružil leta 2018, ko je skupino zapustil dolgoletni član Warren DeMartini. Kljub temu, da DeMartini ni več aktiven član Ratt-a, je Pearcy potrdil, da se še vedno pogovarjata in da sta morala tudi pred kratkim “opraviti nekaj poslov”.

Pearcy je tudi izjavil, da on in nekdanji bobnar Bobby Blotzer (ki je nastopal v svoji različici Ratt-a, medtem ko se je na sodišču spopadal z drugimi člani zaradi imena) še vedno komunicirata in da je njuna zveza “kot dva brata, ki se ljubita in sovražita”. “Vzpostavljava stike in se pogovarjava o pozitivnih stvareh,” je dejala Pearcy za Blotzerja. “Še vedno ga zanima sodelovanje, zato se je treba pogovoriti o nekaterih stvareh. Enako je z Warrenom.”

“Če bomo kdaj posneli ploščo, naj bo to s pravimi fanti. Če bo to zadnja stvar, ki jo naredimo skupaj, potem to storimo. To je vse, kar sem lahko rečem, “je pojasnil še Pearcy.