STELLA predstavlja svoj prvi album

STELLA (Foto: Promo)

Vrhunska mlada pevka in vsestranska umetnica predstavlja prvenec, na katerem so tudi pesmi ‘Ocean’ (zmagovalka FeNS), ‘Ne vem, če sem v redu’ (Ema Freš), ‘Muza’‘Tvoja budala’, naslovna ‘Ta neki neki’ pa tudi pesem v japonščini!

“Sploh mi ni jasno, da se to dejansko dogaja! In ja, ta album je moj otrok, še posebej moja japonska pesem, ki sem jo čisto slučajno pisala ravno devet mescev (smeh).”

Če česa, 20-letnici iz Šentjurja pri Celju ne moremo zameriti navdušenja ob tem, ko je končno dočakala izid svojega prvega albuma. Tudi v digitalnih časih, ko kraljujejo singli in epeji, je namreč album še vedno format, ki nakazuje neko ustvarjalno resnost in ambicioznost. Za mlade glasbenike, ki se šele prebijajo na sceno, pa je dolgometražni prvenec tudi vizitka. Stella se na novo stopničko vzpenja z zvočno razgibanim albumom, h kateremu se je v zadnjih dveh letih postopno vzpenjala s serijo petih kvalitetnih singlov in videospotov, tem pa je zdaj dodala še pet novih skladb pa eno v japonščini in tri akustične izvedbe, v katerih dokazuje, da je tudi mojstrica petja v živo.

Stella (Risba: Luka Kuhar)

“Karseda aktivno sem vključena v vsak proces, od ideje do studijske obdelave in vizualne predstavitve pesmi. Večino besedil napišem sama, dodam melodijo, demo posnamem v domačem studiu, ga pošljem producentu Blažu Hribarju in ga skupaj dodelava. Pogosto ne začneva znova, ampak le gradiva na obstoječi strukturi. Pri nekaj pesmih je v končni verziji ostal celo vokal, ki sem ga posnela doma, z odejo namesto absorberjev (smeh). Nato si izmislim video koncept. Pri tem mi pogosto pomaga mami, odlične ideje ima tudi Neža Čuvan, maskerka, ki me je v videu Ta neki neki preobrazila v vilo. Pri končni izvedbi in detajlih je glavni režiser, snemalec in video montažer, ki je bil pri Ta neki neki Rok Mlinar. V svoje videospote pa rada vključujem tudi ples, saj sem tudi sama plesalka in koreografinja.”

“Mogoče mi bo šele čez par let jasno, kaj se trenutno dogaja. Mogoče pa mi bo jasno, ko bom v roke prijela svoj fizični album. Kdo bi vedel. Na njem se vrstijo vse moje dosedanje pesmi, od Oceana, do Ne vem, če sem v redu, pa do Muze in naprej. Poleg teh svojo vizualno podobo postopoma dobivajo še Ta neki neki, Kriptonit in Daljnogled, prav z veseljem pa bi posnela tudi lastno koreografijo za svoj avtorski japonski komad, ki sem ga v slovenščini imenovala Grom. Komaj čakam, da boste slišali vse! Zagotovo pa bo prišel tudi trenutek, ko bom lahko svoje pesmi z občinstvom delila v živo,” vam ob izidu prvenca sporoča samosvoja Stella, o kateri bomo zagotovo še veliko slišali.

STREAM & DOWNLOAD
Stella – ‘Ta neki neki’ (aktualni singel) – https://backl.ink/144204683
Stella – ‘Muza’ – https://backl.ink/143062381
Stella – ‘Ocean’ (1. mesto na festivalu FeNS): https://backl.ink/17007615
Stella – ‘Ne vem, če sem v redu’ (finale Ema Freš): https://bit.ly/2z3WP5H
Stella – ‘Tvoja budala’: https://backl.ink/103264229
Stella – ‘Ko ugasnil si luči’: https://backl.ink/142482861