Stalker in nov singel ‘Vertigo’

Stalker - Vertigo (Foto PROMO/Sonic Tribe)

Stalker, bolje poznan kot Tadej Košir, kitarist, avtor in član zasedbe Muff, ter številnih drugih, predstavlja novo skladbo z naslovom “Vertigo”.

Obdobje, v katerem so vladni ukrepi zategnili ročno zavoro glasbeni industriji, so nekateri glasbeniki poiskali nove ustvarjalne kanale. Med slednjimi je tudi priznan ljubljanski kitarist, ki med tem časom odkril svoj “alter ego” in mu dal ime Stalker. Po prvem singlu in dveh duetih se zopet vrača s skladbo kjer je glavni vokalist on sam. Kot pravi, je to vloga s katero se sooča vsakič znova, iz projekta v projekt.

Videospot opisuje tankočutnega uličnega umetnika, ki ob vsakdanjih stiskah išče zavetje v namišljeni ljubezenski zgodbi.

Stalker je projekt, ki avtorju omogoča eksperimentiranje znotraj glasbene produkcije, žanrov in dopušča brezkompromisno ustvarjanje ne glede na smernice sodobnih trendov. Če ste iz avtorskega lonca domačega kitarista vajeni radijskih hitov, lahko v tej preobleki pričakujete ravno nasprotno.

Tokrat je Stalker zopet poklical na pomoč starega znanca Tomaža Gajšta, ki je odigral trobento, vse ostale inštrumente, produkcijo in video pa je prispeval avtor sam.