Stalker in Cherie sta združila moči v komadu Think It Over

Stalker (Foto: Matic Kremžar)

Stalker je umetniško ime, pod katerim se skriva domači uveljavljeni kitarist in avtor Tadej Košir, širši javnosti bolj poznan kot ustanovni član zasedbe Muff in kitarist Nine Pušlar.

Po uspešnem singlu, ki je pred 4 meseci uspešno zajadrala na valove radijskih postaj, se tokrat predstavlja v duetu s pevko avstralskega rodu Cherie Lucas Marjetič. Cherie je po po glasbenem udejstvovanju v rodni Avstraliji in v ameriškem L.A.-ju našla svoj novi dom v Ljubljani.

Sicer pa sta se s Koširjem spoznala preko njenega partnerja, tudi kitarista, Aleša Marjetiča. Med drugim so Košir, Cherie in Aleš Marjetič podpisani tudi kot avtorji na novem albumu Nine Pušlar.

Stalker je tokrat slekel funky plašč in se razgalil v bolj tankočutni skladbi za katero pravi, da se sprehaja po robu med prepadom in novimi začetki, ki se odražajo v partnerskih odnosih, kot tudi v krutem vsakdanu. Skladba je refleksija človekove notranjosti, kot tudi njegove okolice. Je zapis trenutnega časa, mikro in makro- kozmos, kot ga vidi in podaja Stalker.

Video, ki ga je sestavil vsestranski umetnik Thomas March, zaokroži zgodbo v pojmljivo obliko. Stalker pravi, da je svet pred preizkušnjo in na točki, ko je treba stvari prevrednotiti in postaviti na temelje novih vrednostnih sistemov, kjer ni osnovno vodilo dobiček ampak solidarnost.