Srbska noise pop zasedba Artan Lili prvič v Kinu Šiška!

Artan Lili (Foto: Discogs)

Glasbeni entuziasti smo si edini – Artan Lili predolgo nismo videli na naših koncertnih odrih. K sreči si lahko oddahnemo, saj bo srbska noise pop četverica 12. marca v Kinu Šiška nastopila v spremstvu Izvanrednega Boba, priznanega vizualnega umetnika. Za ogrevanje na in pod odrom bodo poskrbeli špilligaški pop rock prvaki Infected.

Ko se govori o novih glasbenih silah na Balkanu, je beograjska skupina Artan Lili v zadnjem času zagotovo ena najpogosteje omenjenih. Ne le zato, ker je v bendovem izrazu čutiti duh nostalgičnih ex-Yu biserov, kot so Ekatarina Velika, Disciplin A Kitschme in Obojeni program, temveč tudi po zaslugi neumorne avtorske vneme, inovativnega principa izdajanja plošč singel za singlom ter z dodelanimi videospoti, in predvsem – izvrstne glasbe. Preprosto povedano, leta 2013 osnovana skupina z vsako novo skladbo razkrije nov delček sebe, izviren, nabit z mladostno energijo in speven, četudi nikoli ustvarjen na prvo žogo.

S takim smislom in jasno vizijo glede svoje glasbe ni nič čudnega, da so Artan Lili zadnja leta stalni gostje na vrhu glasbenih lestvic v državah bivše Jugoslavije in eno najbolj vročih koncertnih imen. Slavospevov so deležni tudi s strani glasbenih kritikov, lani pa so za svojo skladbo “D.E.P.R.A.” prejeli prvo nagrado Milana Mladenovića za glasbeno delo izjemne umetniške vrednosti. Zasedba, v kateri najdemo glasbene veterane, poznane tudi iz skupin, kot so Crvi, Stuttgart Online in Bitipatibi, se v Ljubljano vrača z novim materialom s tretjega albuma, ki po kosih izhaja od lani, njen nastop pa bodo obogatile tudi vizualije beograjskega umetnika Izvanrednega Boba. Kot pravi frontmen zasedbe Bojan Slačala:“Idealna priložnost, da se ljubljanski publiki predstavimo dobesedno v polni luči!”

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže Eventim.