Spoznajte akustično Muzo

Stella (Foto Promo)

Stella jesen barva s pesmijo ‘Muza’ in zaključuje snemanje prvega albuma, koronsko osamitev pa si je popestrila tudi s plesom nad oblaki.

Finalistka Eme Freš, zmagovalka festivala FeNS, top 20 tekmovalka na romunskem X Factorju, multiinštrumentalistka, plesalka, koreografinja, avtorica besedil in glasbe, študentka japonščine, vsestranska ustvarjalka in ljubiteljica lepega …

20-letna Stella je v zadnjem času vse bolj prisotna in opazna v domačem medijskem prostoru. Izvirna muzika, širok razpon, močan in dobro kontroliran glas, pa tudi simpatične iskrive misli, so atributi, s katerimi leze pod kožo tako ljubiteljem modernega popa, kot tudi glabenim in medijskim profesionalcem. Če vas ni vrgla iz ravnotežja z iskrivim prispevkom na temo uporniške najstniške mode v oddaji Infodrom, ste se morali zasmejati njenim diverzijam, kot sta vremenska napoved v japonščini ali ukulele verzija ‘Muze’ , s katerimi izvirno popestri radijska gostovanja.

PRIPRAVE NA IZID PRVEGA ALBUMA

Te dni je Stella najbolj zaposlena z zaključnimi snemanji svojega prvega albuma ter pripravo gradiv in številnih pomembnih malenkosti, povezanih s tem. Ob ‘Muzi’ bodo na ploščku od že znanih pesmi tudi ‘Ocean’ (1. mesto na festivalu FeNS), ‘Ne vem, če sem v redu’ (finale Ema Freš), ‘Tvoja budala’ in ‘Ko ugasnil si luči’, večina bo novih, studijskim verzijam pa bo dodala še kakšno alternativno.

“Tudi akustična verzija pesmi ‘Muza’ je nastala kot bonus track za album, ki ga bom izdala konec januarja 2021. Med bonusi bo zagotovo tudi akustična verzija pesmi ‘Ocean’ in še kaj, seveda pa bodo zraven tudi drugi, še neizdani komadi. Naslov nosilne pesmi pa bo … nekaj,” se zarotniško namuzne mladenka, ki je alternativni verziji pesmi seveda dodala tudi alternativni video. Tega je posnela v intimni kulisi nad oblaki na Resevni, hribu v bližini domačega Šentjurja, in ob tem mimogrede opozorila na še enega svojih talentov: je namreč nagrajevana plesalka in koreografinja s številnimi nastopi doma in v tujini.

“Če že ne moremo uživati v drugih stvareh, lahko uživamo vsaj v domači družbi in lepih razgledih. S sostanovalko Mašo sva video posneli ob koncu jutranjega sprehoda na Resevno. Odgovor je ja, bilo je zelo mrzlo (smeh). Ampak se je splačalo zaradi jutranjega sonca in smetanastih oblakov.”

ZGOŠČENO O ŠPELI JEZOVŠEK – STELLI

Stella (Foto Promo)

Nasmejana 20-letnica iz Šentjurja pri Celju je kot plesalka sodelovala na številnih mednarodnih tekmovanjih, na slovenskem izboru za evrovizijske mlade plesalce, pohvali pa se lahko tudi s kar nekaj nagradami in priznanji. Nastopila je tudi na mnogih pevskih festivalih v tujini in Sloveniji (Brinjevka, FeNS, Glas mladih, Blejski zlati mikrofon). Na 39. Glasu mladih v Črnomlju je zmagala z avtorsko skladbo ‘Shotglass’, lani jeseni pa osvojila srca Romunov v TV-šovu X Factor, kjer se je prebila med top 20 izvajalcev. Festival FeNS 2019 je osvojila s čudovito pesmijo ‘Ocean’, v finalu predevrovizijskega izbora Ema Freš pa navdušila s skladbo ‘Ne vem, če sem v redu’. Še prej je objavila ljubezensko razigran utrinek ‘Tvoja budala’, zdaj pa dviguje prestavo s singlom ‘Muza’. Z njim nadaljuje pot proti prvemu avtorskemu albumu, ki bo izšel naslednje leto.

Vsestransko ustvarjalko odlikuje izvrsten glas, ki ga razvija v Vokal BK Studiu, vsaj toliko pa tudi izvirni avtorski teksti in glasba. Cel paket je velika osvežitev naše glasbene scene, ki jo korak za korakom osvaja z moderno pop produkcijo po tujih vzorih.

Med Stelline hobije spadata tudi fotografiranje oblakov in spanje, poleg vsega naštetega pa vedno najde čas za prijatelje, družino in hišne ljubljenčke: “Študiram japonščino, ker preprosto obožujem zven tega jezika. Igram klavir, ukulele in violino. Poleg petja še plešem, tudi rišem rada, še posebej na majice. Zelo me vznemirjajo nočni sprehodi z dobro glasbo v slušalkah. Moja najljubša vrsta bolečine je v trebušnih mišicah, kadar se preveč smejim. Moja najljubša stvar na svetu pa objem.”