ŠPIL LIGA: Finale 8. sezone | 13. festival Junij v Ljubljani

Špil liga (Foto: Promo/FB)

Za krono Špil lige se bodo potegovale štiri zasedbe, ki so tekom šolskega leta na spletnih nastopih na odru Šiškine Katedrale dvakrat prepričale žirijo in občinstvo. Sedaj je napočil čas, da se končno predstavijo še v živo.

?️ Torek, 22. junij 2021
⏰ 20.00
? Kongresni trg

? ???????? / Logaška peterica, ki je najprej klila v različnih glasbenih skupinah, se je v takšni postavi in pod imenom Birdland utrdila konec leta 2018. Na odru so prepričljivi in vsekakor se tam počutijo domače, saj so v letih ustvarjanja obredli že kar nekaj odrov.

? ??? / Skupina, ki se ne želi omejevati. Pet posameznikov z različnimi glasbenimi zaledji iz svojih inštrumentov izvablja Lepe-Poslušljive-Sproščujoče frekvence. Zaznamuje jih prepričljiv, nekoliko zasanjan vokal pa tudi inovativne priredbe komercialnih uspešnic.

? ?????̌ / S svojo nalezljivo energijo se poslušalcu hitro vtisnejo v spomin in poskrbijo, da je miganje na njihove groovy, funky ritme skorajda neizbežno. Masaž so svojevrstni, zanimivi in prijetna prevetritev slovenske glasbene scene.

? ??????? / Skupina željna prodora, kar dokazuje s premišljenim pristopom in albumsko zalogo avtorskih skladb. Na odru ne skrivajo svoje sramežljivosti, ki jo dopolnjujejo s spontano igrivostjo in prav to jih dela tako pristne.

? Špil liga je natečaj Kina Šiška za srednješolske glasbene ustvarjalce, ki že osmo leto zapored podpira mlade glasbenike in jim z nudenjem bogatih nagrad in odrskih izkušenj pomaga pri njihovih prvih resnejših podvigih. Več na www.spilliga.si

? Obisk festivala je za vse obiskovalce in obiskovalke brezplačen, potrebno pa bo upoštevati priporočila ter ukrepe vlade, pristojnih ministrstev in NIJZ. Število sedežev bo tudi tokrat omejeno skladno z veljavnimi ukrepi. Dogodek je del 13. festivala Junij v Ljubljani (11. – 22. junij 2021, Kongresni trg)